Akcija „Lašiša 2018“: nustatyta daugiau kaip 300 pažeidimų

Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos (AAD) nuo rugsėjo 1-os iki lapkričio 20 dienos vykdė akciją „Lašiša 2018″, kurios metu buvo surengta 530 reidų ir patikrinti 4 125 žvejai mėgėjai. Akcijos laikotarpiu iš viso nustatytas 321 aplinkos apsaugą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimas (mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimai, verslinės žvejybos taisyklių pažeidimai ir kt.).

Daugiausiai reidų – 208 – vyko Klaipėdos regione, kur patikrinta daugiau nei pusė visų akcijos metu tikrintų asmenų – net 2 364, 114 reidų atlikta Kaune, 106 Vilniuje. Kaune patikrinti 873 mėgėjai žvejai, o Vilniuje – 342.
„Nepaisant to, jog šiemet akcijos laikotarpis jau baigėsi, dėl didelio migruojančių lašišų kiekio buvo nuspręsta, kad Aplinkos apsaugos pareigūnai kurį laiką ir toliau vykdys sustiprintą kontrolę,” – teigė Aplinkos apsaugos departamento direktorius Vaidas Laukys.
Palyginti su pernai vykdyta tokia pat akcija, šiemet pareigūnai įvykdė beveik 200 reidų daugiau (2017 m. jų vykdyta 341) ir patikrino daugiau nei 8 kartus didesnį kiekį asmenų (2017 m. patikrinti 508 žvejai).
Tiek šiemet, tiek pernai vykdytų akcijų metu, daugiausia nustatyta mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimų, kurių šiemet užfiksuota 237, iš jų – 78 šiurkštūs. Daugiausiai mėgėjų žvejybos pažeidimų pareigūnai nustatė Klaipėdos regione (112), o daugiausiai šiurkščių – Kauno regione (30).
Per šiemet vykusią akciją „Lašiša 2018″ iš žvejų mėgėjų konfiskuoti 92 mėgėjų žvejybos įrankiai (pvz.: plūdinė meškerė, povandeninės žūklės šautuvas ir kt.), 70 ne mėgėjų žvejybos įrankių (pvz.: tinklas, žeberklai ir kt.) ir dar 12 kitų žvejybos įrankių (pvz.: medžioklinis šautuvas, valtys). Daugiausiai mėgėjų žvejybos įrankių (48) iš asmenų paimta Klaipėdos regione, ne mėgėjų žvejybos įrankių – Utenos regione, o kitų žvejybos įrankių (7) – Kauno regione.
Visiems sulaikytiems pažeidėjams buvo surašyti administracinio nusižengimo protokolai, pagal kuriuos asmenims gresia bauda nuo 120 eurų iki 300 eurų su žvejybos įrankių konfiskavimu. Vėliau taip pat skaičiuojama gamtai padaryta žala.

Aplinkos apsaugos departamento inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas