Duris plačiai atvėrė paroda „Studijos 2018“

Ketvirtadienį, vasario 8 dieną, Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ atidaryta 16-oji tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „Studijos 2018. Įjunk ateitį“. Tris dienas truksiančioje parodoje aukštosios ir profesinės mokyklos, su studijomis susijusios įstaigos savo stenduose ir 200-uose renginių mokiniams suteiks  informaciją, kuri padės apsispręsti, kur mokytis ir studijuoti, kaip planuoti savo karjerą.

„Apsispręsti, kur stoti – vienas iš sunkesnių pasirinkimų, bet nėra gerų ar prastų specialybių. Patarčiau abiturientams galvoti ne tik kurį universitetą ar kolegiją, kurią studijų programą rinktis, bet kelti klausimą, kuo jis nori būti, ką dirbti, kokias žinias ir kompetencijas nori įgyti. O tada ieškoti mokyklos, kuri gali tai pasiūlyti. Kuo daugiau jaunas žmogus turi informacijos, tuo lengviau jam atsakyti į klausimą, kur stoti. Ši paroda tinkamiausia vieta, kur galima tiesiogiai aukštųjų mokyklų atstovams užduoti visus klausimus”, – sakė švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Parodoje veiks nauja tematinė salė „Renkuosi pažangią Lietuvą”, kurioje bus pristatomos perspektyvios, aukštos kvalifikacijos specialistų poreikį atitinkančios specialybės, demonstruojami pažangūs technologiniai sprendimai, inovacijos ir mokslo idėjos. Besidomintys pažangiomis specialybėmis iš arti galės pažvelgti į šiuolaikinę inžineriją, moderniausias informacines technologijas, aviaciją.

Vienoje iš parodos erdvių vyks karjeros planavimo mugė „Renkuosi profesiją”. Čia moderniose ir atnaujintose ekspozicijų salėse jaunimui nuo 14 metų bus pristatomas platus spektras aktualių Lietuvos darbo rinkoje profesijų.

Karjeros planavimo mugėje vyks Nacionaliniai profesinio meistriškumo konkursai, kuriuose savo įgūdžius ir kūrybiškumą demonstruos  virėjo ir  automechaniko specialybių mokiniai iš skirtingų Lietuvos profesinio mokymo įstaigų. Konkurso dalyviai dirbs su realia restoranų virtuvių ir autoservisų įranga. Šią įrangą išmėginti galės ir parodos lankytojai.

Parodoje Švietimo ir mokslo ministerija organizuoja šiuos renginius:
Vasario 8 d. 11 val.  VERO CAFE kavinės erdvėje vyks diskusija apie pedagogų rengimą – #BūtiMokytoju. Bus diskutuojama apie tai, kokio mokytojo reikia šiandien, kas yra geras mokytojas, kodėl mokytojo specialybė yra svarbi. Diskusijoje dalyvaus švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, pedagogus rengsiančių Vilniaus, Šiaulių, Vyrauto Didžiojo universitetų prorektoriai, mokytojai.

Vasario 8 d. 12.15 val. Švietimo ir mokslo ministerijos stende su mokiniais kalbėsis švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė – apie mokymosi perspektyvas, apie tai, ką galima daryti kitaip, kad pasiektum išsvajotas studijas ir užsibrėžtus tikslus.

Vasario 9 d. 11 val. Konferencijų salėje 5.1 vyks diskusija apie profesijų pasirinkimą abiturientams „Bilietas į ateitį”. Bus diskutuojama apie perspektyvas Lietuvoje, brandos egzaminus, priėmimą studijuoti, studijų kokybę. Diskusijoje dalyvaus švietimo ir mokslo viceministras Giedrius Viliūnas, Ministro Pirmininko patarėja švietimo, mokslo ir kultūros klausimais Unė Kaunaitė, „Investuok Lietuvoje” generalinis direktorius Mantas Katinas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis, Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Eigirdas Sarkanas, Nacionalinio egzaminų centro (NEC) ir Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendram priėmimui organizuoti (LAMA BPO) atstovai.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas