Šalies garbę P. Korėjoje gins keturi Utenos apskrities sportininkai

Sausio 31 dieną į Žiemos olimpines žaidynes išlydėti keturi ignaliniečiai sportininkai ir trys jų treneriai. Tai jau penktoje olimpiadoje dalyvausianti biatloninkė Diana Rasimovičiūtė, biatlonininkas Tomas Kaukėnas, slidininkai Mantas Strolia ir Modestas Vaičiulis. Kartu su šiais Ignalinos ir Lietuvos vardą garsinančiais sportininkais pagerbti ir jų treneriai  Kazimiera Strolienė, Aurimas Bučelis ir Ruslanas Nikitinas.

Ignalinos rajono savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis sportininkams įteikė Ignalinos, o treneriams – Lietuvos vėliavas, taip pat perdavė suvenyrus su šalies ir mylimo miesto simbolika. „Mums didžiulis džiaugsmas jus matyti čia ir stebėti jūsų ryžtą olimpiadose. Jau vien dalyvavimas tokio lygio varžybose yra garbė ir įvertinimas, kurie pasiekiami tik patiems stipriausiems ir ryžtingiausiems…“, – kalbėjo meras. Savivaldybės vadovas pastebėjo, kad žiemos sporte Lietuva nėra iškovojusi daug medalių, bet visi jie susieti su Ignalina.

Vasario 1 dieną Lietuvos sportininkų delegaciją į XXIII žiemos olimpines žaidynes Pietų Korėjoje išlydėjo LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentė įteikė šalies trispalvę Lietuvos rinktinės kapitonui biatlonininkui ignaliniškiui Tomui Kaukėnui. Šią vėliavą sportininkas neš vasario 9 dieną vyksiančio žiemos žaidynių atidarymo metu.

Pasak Prezidentės, šiemet olimpinėse žaidynėse Lietuvos trispalvė plevėsuos dar stipriau. Valstybės atkūrimo šimtmetis suvienys tautiečius visame pasaulyje, todėl mūsų olimpiečiai jaus milžinišką palaikymą. Šalies vadovė palinkėjo, kad ši vienybė taptų dar didesne paskata garbingai atstovauti Lietuvai ir siekti pačių geriausių rezultatų.
„Man tai didelė garbė, jaučiausi labai pamalonintas, kai sužinojau, kad reikės nešti mūsų šalies vėliavą“, – teigė T. Kaukėnas.
Vasario 9 dieną prasidedančiose XXIII žiemos olimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovaus devyni sportininkai: keturi biatlonininkai, trys slidininkai ir du kalnų slidininkai. Pirmosios žaidynėse pasirodys biatlonininkės Diana Rasimovičiūtė ir Natalja Kočergina – vasario 10 dieną jų laukia sprintas (7,5 km.)
Žaidynėse dalyvaus apie 3 000 sportininkų iš 95 valstybių, bus išdalinti 102 medalių komplektai.

Laikraščio „Utenos diena“ inf.

 

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas