Lietuvos muitinė 2017: keisčiausių slėptuvių TOP 5

Lietuvos muitinės pareigūnams jau seniai tapo įprasta kontrabandines prekes traukti iš lengvuosiuose automobiliuose ar vilkikuose įrengtų slėptuvių.

Jų jau nebestebina mašinų padangose, durelėse, prietaisų skydeliuose, kuro bakuose ar dvigubose grindyse sukimštos nelegaliai gabenamos prekės.

Tačiau pasitaiko kontrabandininkų, kurių sugalvotos slėptuvės vis dar sukelia pareigūnų šypseną.

Pateikiame keisčiausių 2017 muitininkų aptiktų kontrabandinių prekių slėptuvių TOP 5.

5-oji vieta. Baltarusiškos cigaretės sulčių pakeliuose bei mėsos ir pieno konservuose. Vis dar pasitaiko gudručių, kurie tikina pareigūnus, jog gabena vos pora pakelių cigarečių, o slapta būna prisikamšę jų keisčiausiose vietose. Baltarusijos pasienyje dirbantiems muitininkams nuolat įkliūva nedidelius, tačiau neapmokestinamąsias normas viršijantys kontrabandininkai, kurie vis dar bando prasmukti slėpdami iš pakelių išluptas ir tvarkingai į maisto pakuotes sukimštas cigaretes.

4-oji vieta. Fantastinių istorijų knygos, „įdarytos” kompiuteriais ir telefonais. Kauno oro uoste dirbantys muitininkai deklaracijoje matydami, jog vienas amerikietis kauniečiui siunčia 20 dolerių vertės knygas, jas dėl visa ko peršvietė rentgenu ir kompiuterio ekrane pamatė, jog knygos yra tuščiavidurės. Maža to, paaiškėjo, kad knygų viduje yra sudėti technikos įrenginiai. Atidarius siuntinį paaiškėjo, kad apvyniojęs storu sluoksniu lipnios plėvelės ir specialiai išpjautuose knygų puslapiuose bukinistas-kontrabandininkas buvo supakavęs „Samsung” telefoną, du „Lenovo” kompiuterius ir jų įkroviklius.

3-oji vieta. Rūkalai prie kūno. Specialiai cigaretėms gabenti pasiūta liemene apsirengęs per Šalčininkų postą į Lietuvą praėjusią žiemą keliavo baltarusis. Liemenė gal ir šilta, bet įrodyti muitininkams, kad 60 pakelių kontrabandinių cigarečių pakelių tarnauja kaip specialus pašiltinimas, vyriškiui nepavyko.

2-oji vieta. Lauktuvės su nikotinu. Į Lietuvą vykstantys baltarusiai muitininkus tikino važiuojantys į Lietuvą apsipirkti. Pareigūnus tikino nieko ypatingo nesivežantys, gal tik šiokių tokių saldžių lauktuvių, skirtų draugų vaikams. Muitininkams į lauktuves žvilgtelėjus atidžiau, paaiškėjo, kad svečiai iš Baltarusijos „vaikams” veža beveik 200 pakelių į saldainių dėžutes ir pieno mišinukų pakuotes sudėtų nelegalių rūkalų. Ir nė vieno saldainio.

1-oji vieta atitenka ir, ko gero, bukiausių 2017 metų kontrabandininkų vardo nusipelniusiems alytiškiams. Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnams tikrinant į Švediją gabenamą langų krovinį, pareigūnų dėmesį patraukė, kad alytiškių gabenamų langų stiklai yra veidrodiniai. Viskas būtų kaip ir gerai – naujos statybos būstuose dažnai naudojami iš lauko pusės nepermatomi langų stiklai, tačiau šie buvo nepermatomi iš abiejų pusių. Įdomu, kas galėtų į savo namą statyti langą, per kurį nesimatytų nieko nei iš lauko, nei iš vidaus? Peršvietę langų konstrukcijas rentgenu, muitininkai tarp langų stiklų nesunkiai aptiko beveik 6,5 tūkstančio pakelių baltarusiškų cigarečių.

Lietuvos muitinės inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas