Karo akademijos kariūnai iškilmingai prisieks tarnauti Lietuvos valstybei

Rugsėjo 23 dieną Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje, Vilniuje, vyks I kurso kariūnų priesaikos ceremonija. Tarnauti Lietuvos valstybei prisieks 44 kariūnai. 17 pirmakursių jau yra prisiekę anksčiau, tarnaudami Lietuvos kariuomenėje.

Iškilmingoje ceremonijoje dalyvaus Krašto apsaugos ministerijos, Lietuvos kariuomenės ir Karo akademijos vadovybė, jaunieji šauliai, taip pat šiuo metu akademijoje viešintys kadetai iš Latvijos, Estijos, Vokietijos, Danijos, Ukrainos ir Gruzijos karo akademijų bei prisiekiančių kariūnų tėvai ir artimieji.

Tęsiant akademijos tradicijas, teisė pabučiuoti akademijos vėliavą visų prisiekiančių kariūnų vardu bus suteikta geriausiam kurso kariūnui, kurį išrinko vadai ir taktikos instruktoriai, pirmakursiams baigus septynių savaičių trukmės bazinį kariūno kursą (BKK) Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje (Jonavos r.) ir įgijus pagrindinį karinį pasirengimą.
Šiais metais į Lietuvos karo akademiją buvo priimti 64 jaunuoliai. Po BKK liko 61 pirmakursis (54 vaikinai ir 7 merginos), pasiryžęs toliau siekti pasirinkto tikslo – tapti Lietuvos karininkais. Per bazinį kariūno kursą jie susipažino su Lietuvos kariuomenės struktūra, statutais, įgijo teorinių ir praktinių žinių, reikalingų studijoms Karo akademijoje.

Krašto apsaugos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas