Su merais – apie daugiabučių renovaciją

Rugsėjo 18 dieną Aplinkos ministerijoje susirinkę daugelio šalies savivaldybių merai ir ministerijos atstovai aptarė, kaip sekasi įgyvendinti Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programą. Ministras Kęstutis Navickas, pasidžiaugęs pasiektais rezultatais, sakė tikįs, kad renovacija ir toliau vyks sklandžiai, nes senųjų daugiabučių atnaujinimas, kompleksinių energinį efektyvumą dindinčių priemonių įgyvendinimas, renovuojant ne tik pavienius namus, bet ir gyvenamuosius kvartalus, yra vienas iš Vyriausybės prioritetinių darbų. Keliamas uždavinys kasmet atnaujinti ne mažiau kaip po 500 daugiabučių.

Renovacijos plėtra ir sėkmė, kaip rodo patirtis, labai priklauso ir nuo savivaldybių. Viceministrė Rėda Brandišauskienė jas pakvietė dar aktyviau įsijungti įgyvendinant daugiabučių modernizavimo programą ir daugiausia dėmesio skirti vadinamajai kvartalinei renovacijai – modernizuojant ne tik pavienius daugiabučius, bet ir viešuosius pastatus, infrastruktūros objektus, sutvarkant gyvenamąją aplinką – žaliąsias teritorijas, poilsio zonas, sprendžiant automobilių parkavimo problemas, skatinant ir remiant bendruomenių steigimą ir pan.
Pirmąsias demonstracines kvartalinės renovacijos programas jau turi Birštono, Šiaulių ir Utenos savivaldybės. Jų patirtimi ėmė naudotis ir kitos savivaldybės. Tokias programas jau pasirengė Kauno miesto bei Anykščių savivaldybės.
Šį mėnesį Aplinkos ministerija paskelbs kvietimą naujiems renovacijos projektams įgyvendinti ir vienas iš prioritetų kaip tik ir yra kvartalinė renovacija.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas