Pražydo Utenos kraštotyros muziejaus salė

Kovo 16 dieną Uenos kraštotyros muziejuje vyko susitikimas su šiuo metu eksponuojamos tapybos darbų parodos autore Justina Puidokaite. Parodoje – 20 paveikslų, tapytų 2008–2016 metais. Kai kurie iš jų eksponuojami pirmą kartą. Parodos pavadinimas „Gėlynėlis su…” lankytojui yra aliuzija į pagrindinį objektą, kurį pasirinkusi parodos autorė kuria įvairiaspalves puokštes.

 Kaip sakė J. Puidokaitė, gėlės jos gyvenime atsirado neatsitiktinai. „Vaikystėje Kalėdų Senelis vaikų klausdavo, kuo bus užaugę. Dauguma mergaičių sakydavo, kad mama, o aš pasakiau – biologe”, – prisiminė autorė. Dailininkė pasakojo, kad buvo susižavėjusi tetos, kuri buvo biologė ir su kuria praleisdavo daug laiko gamtoje, žiniomis. Tai paskatino atidžiau pažvelgti į žolynų ir gėlynų įvairovę, spalvas, formas… „Ir dabar nuolat atrandu naujų augalų, sužinau jų pavadinimus…” – sakė J. Puidokaitė.
J. Puidokaitė 1996 m. Vilniaus dailės akademijoje baigė tapybos studijas. 1996–1997 m. mokėsi senųjų tapybos technikų Florencijoje (Italija). 2000 m. VDA baigė tapybos restauravimo studijas. 2002–2003 mokėsi VU Chemijos fakultete, Kultūros vertybių konservavimo kurse. Nuo 2006 m. dailininkė surengė 17 personalinių parodų, dalyvauja grupinėse tapybos, kaligrafijos, karikatūrų parodose, pleneruose.
Paroda Utenos kraštotyros muziejuje veiks iki kovo 27 dienos.

Laikraščio „Utenos diena” inf., J. Pavilonienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas