Pagerbti kultūros pasaulio atstovai ir meno kūrėjai

Ketvirtadienį, kovo 9 dieną, Vyriausybės rūmuose Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis ir kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson pasveikino dvylika nusipelniusių kultūros pasaulio atstovų bei meno kūrėjų, tarp jų – ir Lietuvos puodžių karalių uteniškį Vytautą Valiušį.

Premjeras laureatams ir kitiems svečiams padėkojo už jų indėlį puoselėjant mūsų tautos kultūrą, meną ir garsinant valstybę visame pasaulyje.
„Džiugu, kad ši tradicija – iškilmingai paminėti mūsų krašto žmones, kurie nusipelnė išskirtinėje kultūros ir meno srityje – Lietuvoje tęsiasi jau antrą dešimtmetį. Džiaugiuosi šioje salėje matydamas pripažintus ir Lietuvą garsinančius kūrėjus. Jūs priverčiate kitus domėtis mūsų valstybe ir geriausiai prisidedate prie jos įvaizdžio formavimo. Pagarbos vertos ne tik tos asmenybės, kurios šiandien bus pakviestos ant scenos, bet ir visa kultūros bei meno bendruomenė. Linkiu Jums ateityje didelės kūrybinės sėkmės ir pripažinimo. O mūsų, kaip Vyriausybės, uždavinys yra užtikrinti, kad Jūs galėtumėte paskirti save kūrybai ir negalvoti apie pašalinę buitį”, – pažymėjo Vyriausybės vadovas.
Už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui Vyriausybės kultūros ir meno premijos įteiktos muzikologui Edmundui Gedgaudui, grafikei Danutei Gražienei, rašytojui Vincui Ramučiui Gudaičiui, muziejininkei, menotyrininkei Lolitai Jablonskienei, menotyrininkui Virginijui Kinčinaičiui, architektui Arūnui Eduardui Paslaičiui, kino operatoriui Viktorui Radzevičiui, tapytojai Nomedai Saukienei, poetui Rimvydui Stankevičiui, baleto ir dailės istorikui Helmutui Šabasevičiui, žurnalistui, rašytojui Jonui Laimonui Tapinui ir tautodailininkui Vytautui Valiušiui.
Apdovanojimų sulaukę laureatai džiaugėsi šiuo įvertinimu ir teigė, kad tai yra padėka ne tik jiems, bet ir visiems kolegoms, kurie noriai padėjo ir prisidėjo prie bendrų darbų įgyvendinimo.
„Dvylika vardų, dvylika neeilinių asmenybių, dvylika svarių ir įspūdingų indėlių į Lietuvos kultūrą bei meną. Labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi šiais žmonėmis. Dėkoju ir Komisijai, kuriai teko nelengvas iššūkis atrinkti geriausiųjų dvyliktuką. Kita vertus, tai parodo, kad kultūra Lietuvoje yra įvairiapusiška, gyvybinga ir kupina talentingų asmenybių. Kultūra ir menas ženkliai prisideda prie laimingos visuomenės kūrimo. Linkiu, kad šie įvertinimai netaptų Jūsų kulminacija, bet būtų dar viena motyvacija darbams. Lietuvai Jūsų labai reikia”, – sakė kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.
Renginyje skambėjo emocionalūs choro „Kivi” pasirodymai, savos kūrybos džiazinę kompoziciją fortepijonui atliko Richardas Banys. Pagerbimo ceremoniją palytėjo ir Kšištof Bondarenko atliekama Žvejo daina iš Jurgio Gaižausko operetės „Ramunė”.
Vyriausybės kultūros ir meno premijomis siekiama skatinti Lietuvos, taip pat Pasaulio lietuvių bendruomenės kultūros ir meno kūrėjų, kultūrai ir menui nusipelniusių asmenų veiklą. Kasmet įteikiama iki 12 premijų, laureatus atrenka Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisija, kuriai šiuo metu vadovauja rašytojas Vytautas Martinkus.

Kultūros ministerijos ir laikraščio „Utenos diena” inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas