Į Uteną atvyks Europos muzikos žvaigždės

Spalio 2 dieną ( sekmadienį) 17 val. Utenos kultūros centre vyks XX Aukštaitijos vargonų muzikos festivalio uždarymo koncertas, kuriame pirmą kartą Utenoje koncertuos Europos muzikos žvaigždės – Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO (vadovas Gediminas Gelgotas).

Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO – septynių muzikantų grupė, atliekanti progresyviąją klasikinę muziką mintinai ir integruojanti į savo pasirodymus aukščiausio lygio styginių instrumentų meistriškumą bei minimalistinius vizualinius scenos efektus. Muzikavimo džiaugsmas, originalumas, drąsa ir išskirtinė atlikimo kokybė – visi šie žodžiai tinka apibūdinti Naujų idėjų kamerinį orkestrą NIKO.
Manantys, kad moderni klasikinė muzika yra kažkas nesuprantamo ar nuobodaus, išgirdę NIKO atliekamus kūrinius, labai tikėtina, pakeis savo nuomonę ir taps tikrais tokios muzikos entuziastais. Atlikdami kūrinius mintinai ir sujungdami populiariosios ir klasikinės muzikos idiomas su netradicinėmis styginių instrumentų grojimo technikomis, į pasirodymą įtraukdami dainavimą ar minimalistinę choreografiją, NIKO sukuria stulbinančią patirtį. Efektas užburiantis, rezultatas patrauklus įvairaus amžiaus publikai.
2015 metais NIKO debiutavo vienoje prestižiškiausių koncertų salių –Gewandhaus Leipzige (Vokietija), atlikdami Gedimino Gelgoto pirmąją simfoniją „Extracultural” kartu su Vidurio Vokietijos radijo simfoniniu orkestru, diriguojant maestro Kristjan Jarvi. 2013 metais Vokietijos – JAV leidybinė kompanija Peermusic Classical išleido ansamblio albumą „Music for Strings”. Užsienio kritikų vadinamas „roko muzikos žvaigždžių atitikmeniu klasikinėje scenoje”, NIKO pasirodo ne tik pagrindinėse Lietuvos ir užsienio filharmonijose ar šiuolaikinio meno centruose, bet ir netradicinėse erdvės. Koncertinė orkestro geografija aprėpia Didžiąją Britaniją, Islandiją, Norvegiją, Švediją, Šveicariją, Austriją, Lenkiją, Ukrainą, Latviją, Rusiją, Islandija, Jungtines Amerikos Valstijas.

NIKO buvo įkurtas 2006 metais kompozitoriaus ir dirigento Gedimino Gelgoto. NIKO artistai yra jauni, profesionalūs ir iššūkius mėgstantys muzikantai, daugelio tarptautinių konkursų laureatai:

  • Augusta Jusionytė (smuikas)
  • Dalia Simaška (smuikas, altas)
  • Julija Ivanova (smuikas)
  • Justas Kulikauskas (violončelė)
  • David Dumčius (violončelė)
  • Auris Galvelis (kontrabosas)

Koncertas nemokamas.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas