Koncerte – M. K. Čiurlionio gimtadieniui skirta programa

Rugsėjo 22 dieną XX Aukštaitijos vargonų muzikos festivalio koncertas, vyksiantis ketvirtadienį, rugsėjo 22 dieną Utenos muzikos mokykloje, uteniškius stebins savo išskirtinumu, mat koncertinė programa bus skirta M. K. Čiurlionio gimtadieniui.

Literatūrinį–muzikinį projektą ,,Gyvenimo geismas” parengė žinomi aktoriai, renginių režisieriai Virginija Kochanskytė ir Petras Venslovas bei pianistė, tarptautinių konkursų laureatė Rūta Blaškytė.
Programoje bus skaitomi M. K. Čiurlionio laiškai kompozitoriaus tėvams, broliui, mylimajai, draugams – tai mažai žinomos unikalios epistoliarinės kūrybos pristatymas. Programoje skambės lietuvių instrumentinės muzikos klasika – Lietuvos genijaus dailininko ir kompozitoriaus M. K. Čiurlionio preliudai.
Lietuvos plačiajai visuomenei genijus M. K. Čiurlionis yra žinomas daugiau kaip kūrėjas – dailininkas, kompozitorius ir deja, apie jo asmenybę beveik visai nežinoma. O šiais laikais tokio herojaus, tokio idealo, kuris atsiveria laiškuose kaip šviesus, kūrybingas, žaismingas, entuziastingas, su viltimi ir tikėjimu, labai trūksta…
Laiškai rašyti 1901–1909 m., prieš išvykstant studijuoti į Leipcigo konservatoriją ir baigiant paskutine žiema Sankt Peterburge.
Programa informatyvi, emocionali, žaisminga. Iš kompozitoriaus literatūrinės ir muzikinės kūrybos fragmentų dėliosis kūrėjo portretas ir jo gyvenimo kelionės mozaika. Muzika, laiškai ves žiūrovus kompozitoriaus gyvenimo ir kūrybos keliais – per jo svajones, troškimus, dramatiškus išgyvenimus, apmąstymus apie kūrybą, per jo viltis, tikėjimą ir meilę…
Kostiumai atspindės XX a. pradžios madas.
Scenarijaus ir režisūrinio sprendimo autoriai V. Kochanskytė ir Petras Venslovas.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas