Seime – trijų Utenos krašto menininkų paroda

Kitą savaitę, rugsėjo 13 dieną, LR Seimo galerijoje bus pristatyta Utenos krašto menininkų Daniaus Galiausko, Jūratės Mitalienės ir Gražvydės Janinos Daujotienės darbų paroda, skirta Utenos miesto 755 metų sukakčiai.

Renginio metu gros Utenos muzikos mokyklos instrumentinis trio „Magistrai”, dainuos Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso ,,Dainų dainelė 2016″ laureatas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentas Aurimas Matuzevičius, bus pristatomas naujas filmas apie Uteną. Parodą atvers Seimo narė Milda Petrauskienė.

Danius Galiauskas dirba Utenos dailės mokykloje. Laisvu nuo pedagoginės veiklos metu užsiima aliejine tapyba. Dalyvauja parodose, pleneruose, kultūriniuose bei kūrybiniuose projektuose Lietuvoje ir už jos ribų. Šioje parodoje eksponuojami darbai iš ciklo „Pape”. Jaukus Latvijos pajūris su neaprėpiama jūros erdve, nepaprastai gražiais saulėlydžiais įtraukė, užvaldė ir įkvėpė menininką kūrybai.
Jūratė Mitalienė yra Lietuvos dailininkų sąjungos narė. Surengė 17 autorinių parodų. Dalyvavo bendrose parodose Lietuvoje, Latvijoje, Lenkijoje, Anglijoje, Slovakijoje, Rumunijoje, Ukrainoje, Olandijoje, Australijoje, Amerikoje, Gruzijoje , Bulgarijoje. Plenerų ir simpoziumų dalyvė Lietuvoje, Lenkijoje,Gruzijoje, Rumunijoje, Vokietijoje.
Gražvydė Janina Daujotienė yra baigusi meninio odos apipavidalinimo ir konstravimo modeliavimo gaminių iš odos specialybę. Dirbo Šiaulių odos galanterijos fabrike dailininke-modeliuotoja. Šiuo metu dirba Utenos regiono profesinio mokymo centre. Kiekvieną dieną, skatindama kurti, mokydama konstruoti ir gaminti meno dirbinius iš odos, uteniškė dalijasi savo žiniomis ir įgūdžiais su kitais.

Laikraščio „Utenos diena” ir Seimo inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas