Saldutiškio pašonėje vėl vyko teatro improvizacijos

Saldutiškio kraštiečių šventės metu netrūko ne tik muzikinių, tačiau ir teatro improvizacijų. Indubakių kaime (Saldutiškio sen.) vyko Ramūno Abukevičiaus organizuotos Lietuvos mėgėjų teatrų režisierių kūrybinės stovyklos baigiamasis pasirodymas.

Stovykloje dalyvavo ne tik Lietuvos kūrėjai, tačiau ir svečiai iš užsienio. Jos organizatorius R. Abukevičius portalui udiena.lt sakė, kad tradicinė stovykla rengiama jau dešimt metų. Savaitę vykstančioje stovykloje režisieriai tobulinasi, dalijasi patirtimi. Jau septintus metus užsiėmimus stovykloje veda režisierė iš Rygos Edita Neimanė. Kūrybinių laboratorijų veiklose dalyvavo 20 režisierių. Šių metų stovykloje vyravo performansai – trumpi pasirodymai, turintys filosofinę potekstę.
„Tokios stovyklos išlaisvina iš rutinos, režisieriai pajunta naujų vėjų, tendencijų. Lietuvos mėgėjų teatras yra apskritai įdomiausias pasaulyje, norisi tą lygį ir tradiciją išlaikyti”, – kalbėjo režisierius.
R. Abukevičius pasakojo, kad į stovyklą atvažiuoja ne tik jauni, bet ir vyresni režisieriai, kuriems netrūksta jaunatviško polėkio.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas