Į Lietuvos moksleivių dainų šventę išvyksta per 300 uteniškių

Šiomis dienomis mokiniai vyksta į neeilinį renginį – liepos 4–9 dienomis vyksiančią Lietuvos moksleivių dainų šventę „Tu mums viena”. Didžiausi šios šventės renginiai – liepos 6 dieną Vingio parke vyksianti Dainų diena „Tu mums viena”, liepos 8 dieną – „Siemens” arenoje – Šokių diena „Mano žemė”, liepos 9 dieną Kalnų parke – Ansamblių vakaras „Koks gražus tavo veidas, gimtine”.

Šio spalvingo renginio dalimi taps ir Utenos miesto ir rajono geriausi moksleivių kolektyvai, kuriuos sudaro 321 mokinys.
Pirmadienį vienoje iš sostinės mokyklų kelioms dienoms patogiai įsitaisė ir su jauduliu savo pasirodymų laukia pirmieji į Lietuvos moksleivių dainų šventę atvykę uteniškiai: Utenos muzikos mokyklos jaunių choro „Utremio”, Utenos muzikos mokyklos jaunučių choro, Utenos kultūros centro Dainavimo studijos „Decima” ir Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos pučiamųjų instrumentų orkestro atlikėjai. Antradienį kelionei į Vilnių jau rengiasi Utenos kultūros centro šokių ir dainų ansamblis „Vieversa”, Utenos mokyklos–vaikų darželio „Varpelis” mažieji šokėjai ir Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos skudutininkai. Trečiadienį sostinė pasitiks atvykstantį Užpalių kanklininkų ansamblį „Pasagėlė”, Utenos vaikų lopšelio-darželio „Želmenėlis” folkloro ansamblio „Kupolytė” ir Utenos muzikos mokyklos folkloro ansamblio „Sietynas” atlikėjus. 10 kolektyvų su daugiau kaip 300 mokinių šiomis dienomis Vilniuje rūpinsis Utenos kultūros centro, Utenos rajono savivaldybės Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus, Viešosios tvarkos skyriaus bei Utenos visuomenės sveikatos biuro darbuotojai.
„Tikimės skambių dainų, trankių šokių, gero oro ir žiūrovų”, – savo viltis išsakė pirmadienį į Vilnių išvykusi ir Utenos kultūros centro direktorė Asta Motuzienė.
Nuo pirmadienio vilniečius ir miesto svečius į koncertus ir kitus renginius pakviesiančioje Lietuvos moksleivių dainų šventėje „Tu mums viena” iš viso dalyvaus daugiau nei 22 tūkst. šalies mokinių, per 800 kolektyvų: 246 chorai, 252 šokėjų kolektyvai, 202 ansamblio vakaro kolektyvai, 60 pučiamųjų, 40 akordeonininkų orkestrai, 35 orkestrų choreografinės grupės ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos, Lenkijos, Rusijos.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas