Geriausiu menininku tapo uteniškis Linas Blažiūnas

Praėjusį sekmadienį, paskutinę meno mugės „ArtVilnius’16” dieną, paskelbti žiūrovų simpatijų prizai. Apdovanojimai atiteko galerijai iš Vokietijos „Ulf Larsson” ir lietuvių menininkui uteniškiui Linui Blažiūniui.

Geriausių galerijų, menininko ir meno kūrinių rinkimas yra jau tradicinė tarptautinės meno mugės „ArtVilnius” programos dalis. Keturių nominacijų nugalėtojus renka iš meno kritikų sudaryta komisija, o žiūrovai visos mugės metu balsuoja už jiems labiausiai patinkantį menininką ir galeriją. Šiais metais suskaičiavus žiūrovų balsus geriausia galerija tapo iš Kelno atvykusi „Ulf Larsson”, o geriausiu menininku žiūrovai išrinko Vilniaus dailės akademijos galerijos „Akademija” stende pristatytą menininką Liną Blažiūną. Šiemet menininkas mugėje pristatė savo 2015-2016 metais kurtus piešinius ir tapybos kūrinius „Spygliakritis”.
Iš Utenos kilusiam geriausiam žiūrovų išrinktam menininkui Linui Blažiūnui – tai jau antrasis „ArtVilnius’16” apdovanojimas. 2011 metais menininkas buvo išrinktas geriausiu jaunuoju menininku (iki 35-erių metų). L. Blažiūną pristačiusi galerija „Akademija” yra viena iš keturių Vilniaus dailės akademijos galerijų (VDA), dalyvaujančių „ArtVilnius’16”. Savo sąskaitoje jau turėjusi du geriausių „ArtVilnius’16” dalyvių diplomus, VDA pasipildė ir dar vienu – Lino Blažiūno.
Septintojoje šiuolaikinėje tarptautinio meno mugėje „ArtVilnius’16” dalyvavo 60 galerijų iš 12 pasaulio šalių, neskaičiuojant daugybės instituciniuose ir individualiuose projektuose dalyvavusių menininkų.

Laikraščio „Utenos diena” ir ARTVILNIUS inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas