Vilniuje vyko kraštiečių bendrystės šventė

Tradiciškai paskutinį sausio mėnesio šeštadienį į Vilniaus dailės akademijos aulą iš visos Lietuvos rinkosi Utenos kraštiečių klubo„Indraja” nariai. Juos sveikino uteniškių kraštiečių klubo „Indraja” prezidentas Vilniaus dailės akademijos profesorius Arvydas Šaltenis, klubo „Indraja” viceprezidentė Gražina Kadžytė, klubo kanclerė Rita Aleksandravičiūtė, Seimo narė Milda Petrauskienė. Šiais metais jau 26-ame susibūrime dalyvavo gausi delegacija iš Utenos.

Utenos delegaciją į susitikimą Vilniuje atlydėjo Utenos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Vidmantas Valinčius, rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyr. specialistė Zita Mackevičienė, Juridinio skyriaus vedėjas Egidijus Šinkūnas, kraštiečių koordinatorė Utenoje Vitalija Bujanauskienė. Susitikimui prasidėjus, buvo prisiminti išėjusieji Anapilin ir pagerbti garbingas sukaktis minintys jubiliatai. Rajono savivaldybės mero Alvydo Katino sveikinimus perskaitęs jo pavaduotojas V. Valinčius ranką spaudė ir 85-mečio proga sveikino garsų šalies architektą restauratorių, inžinierių statybininką Kazį Napaleoną Kitkauską, 80-metį atšventusį Lietuvos informatiką Gintautą Grigą, 75-erius metus minintį miškininką ekologą, aplinkosaugininką, pedagogą ir visuomenės veikėją Romą Pakalnį.
Šiemet kraštiečių choras „Indraja” švenčia 15 metų sukaktį. Ta proga rajono vadovai pirmajam choro įkūrėjui ir sumanytojui Juozui Vanagui įteikė padėką. Tokiomis pačiomis padėkomis buvo apdovanoti ir dabartiniai kolektyvo vadovai kompozitorius ir dirigentas Lionginas Abarius bei jo dukra Daina Lazauskienė. Choro vadovai visus susirinkusius pakvietė į jubiliejinį koncertą, kuris vyks balandžio 23 dieną Vilniaus dailės akademijos Gotikos salėje. Choras – šio renginio puošmena, atlikęs specialiai šiam chorui sukurtas įvairių žodžių autorių L. Abariaus dainas. Jos, kaip patikino vadovai, skambės ir jubiliejiniame koncerte.
Kraštiečių susibūrime buvo įvertintas ir dr. Aldonos Vasiliauskienės triūsas – jai įteikta mero padėka už Utenos krašto iškilių asmenybių garsinimą.
Gražių padėkos žodžių iš klubo prezidento prof. A. Šaltenio sulaukė Z. Mackevičienė ir klubo Utenoje siela bei tikru generolu pavadintas Romualdas Valančiūnas.
Dar ilgai kraštiečiai nesiskirstė namo – kalbos, prisiminimai, pasisveikinimai ir naujienos liete liejosi, nes kitas pasimatymas tik kitąmet, paskutinį sausio mėnesio šeštadienį.

Autoriaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas