Apleistas vaikų darželio pastatas atgimė naujam gyvenimui

Niūrią ir lietingą lapkričio 19-ą Kirdeikių kaime – įkurtuvių nuotaikos. Rekonstravus tarybiniais metais statytą vaikų darželį, o erdves pritaikius įvairioms veikloms, oficialiai atidarytas Kirdeikių kaimo bendruomenės pastatas. Į šventinį pastato atidarymo renginį sugužėję įvairių mūsų rajono institucijų darbuotojai perkirpo simbolinę juostelę ir linkėjo, kad durys visuomet būtų atviros visiems – tiek kirdeikiškiams, tiek svečiams.

Šalia vaizdingojo Pakaso ežero įsikūrę Kirdeikiai nuo seno tapę turistų traukos centru dėl nuostabaus gamtovaizdžio ir svetingų žmonių. Tarybiniais laikais, kuomet Kirdeikiuose gyveno ir savo šeimas kūrė nemažai jaunimo, išaugo poreikis statyti vaikų darželį, todėl 1978 metais pradėjo veikti ikimokyklinio ugdymo įstaiga, kuri gyvavo iki 1991 metų. Kurį laiką po šio pastato stogu mokslo žinių sėmėsi ir pradinių klasių mokiniai. Nuo 2002 metų čia pradėjo veikti biblioteka.
Pastatas buvo ne tik senas, bet ir kritinės būklės – jame buvo šalta, drėgna. Reikėjo skubiai spręsti, ką daryti: ar palikti nugriūti, ar imtis renovacijos darbų. Utenos regiono vietos veiklos grupei parašius projektą pavyko pritraukti lėšų, tad prasidėjo UAB „Bikusta” vykdomi darbai.
Kaip sakė pastato renovacijos darbus vykdžiusios bendrovės „Bikusta” vadovas Sigitas Rakauskas, per 23 statybinės organizacijos metus neteko rekonstruoti tokios prastos būklės pastato: dvi savaites statybininkai vežė šiukšles, sienos griuvo, perdengimas buvo visiškai kiauras, stogas taip pat atrodė lyg rėtis, ant jo augo medžiai. „Trūko pinigų, tad teko pridėti ir įmonės lėšų. Galbūt paprasčiau būtų buvę jį nugriauti ir pastatyti naują”, – visa tai prisimindamas kalbėjo direktorius.
Tačiau visi sunkumai ir nemalonumai liko praeityje. Šiandien reikia džiaugtis naujai atgimusiu pastatu, po kurio stogu esančias patalpas draugiškai pasidalijo trys įstaigos: biblioteka, med. punktas, Laisvalaikio salė, kelios sporto, laisvalaikio erdvės ir kukli parodų salytė.
Šio pastato atidarymo ceremonijoje dalyvavę svečiai, perkirpę simbolinę juostelę, buvo pakviesti į vidų apžiūrėti pastato, kurio sienas pašventino Kirdeikių šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonas Jurgis Kazlauskas.
Naujomis erdvėmis džiaugėsi ir susirinkusiuosius sveikino Kirdeikių bibliotekos vyr. bibliotekininkė Loreta Cigelskienė, Saldutiškio seniūnijos seniūnas Bronius Šliogeris,
Tauragnų ambulatorijos šeimos gydytojas Arvydas Paleckis, LR Seimo narės Mildos Petrauskienės padėjėja Marija Ilčinskienė, Utenos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Jūratė Misiūnienė, Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos direktorė Vida Garunkštytė, Utenos rajono kultūros centro direktorė Asta Motuzienė, UAB „Bikusta” vadovas Sigitas Rakauskas, Utenos pirminės sveikatos priežiūros centro Šeimos medicinos skyriaus vedėjas Vidmantas Tamošiūnas ir kiti.

Daugiau apie tai skaitykite artimiausiuose „Utenos dienos” numeriuose.

V. Ridiko nuotraukos

{youtube}0W8jTiHLQO4&feature{/youtube}

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas