Vyžuonėlių dvare – moderniojo šokio ir meno sintezė

Liepos 17 dieną Utenos rajone prasidės tarptautinis Marianos Veriovkinos pleneras „Naujasis menas ir šokis”, kuris suvienys 13 dailininkų iš Lietuvos ir užsienio šalių.

Sodyboje „Stiklinukas”, kuri yra įsikūrusi vaizdingoje vietoje šalia Šventosios upės, įsikurs būrys lietuvių ir vokiečių menininkų. Kaip portalui udiena.lt sakė antrojo tarptautinio Marianos Veriovkinos plenero „Naujasis menas ir šokis” vadovė Rimantė Černiauskaitė–Kėrienė, šiųmetis pleneras bus išskirtinis tuo, kad jame dalyvauti pakviesti ne vien profesionalūs dailininkai, bet ir meną studijuojantys jaunuoliai.
„Kone visą savaitę jie tapys, o vakarais prisistatys vienas kitam. O pasibaigus plenerui surengs bendrą parodą. Plenero uždarymo renginys bus rengiamas Vyžuonėlių dvare. Jei oras leis, lauke vyks moderniojo šokio pasirodymai su menininkais Daiva Zabulionyte, Irina Peleckiene, Greta Kardi ir Deniso Kolomycki”, – akcentavo Rimantė, pridūrusi, kad susirinkusiųjų lauke lauks ir parodos darbų pristatymas.
Pasak plenero organizatorių, kol kas dar svarstoma, koks šįmet bus aprangos kodas, tačiau vis labiau linkstama prie tos nuomonės, kad galbūt nereikėtų dalyvių apkrauti papildomais rūpesčiais. „Galbūt pagalvosim ir apie tai, kad kiekvienas dalyvis galėtų nusifotografuoti prie specialiai šiai progai pritaikyta apranga pasidabinusių žmonių”, – svarstė plenero vadovė, didesnį dėmesį skirdama liepos 22 dieną Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje vyksiančiai viešai diskusijai dėl Vyžuonėlių dvaro paveldo išsaugojimo. Šioje diskusijoje žada dalyvauti gausus būrys žmonių – valdžios atstovų, politikų ir tų, kuriems rūpi Vyžuonėlių dvaro atgaivinimas ir išsaugojimas.
„Tai vienas aktualiausių klausimų. Šiandienis mūsų troškimas – atgaivinti dvarą. Dabar Vyžuonėlių dvaras yra apleistas, ten gyvena žmonės, dalis dvaro yra parduodama. Galbūt išpirkus dvarą ateityje būtų galima organizuoti kur kas daugiau kultūrinių renginių. Puoselėjame viltį čia įkurti savotišką menininkų rezidenciją”, – ateities lūkesčiais pasidalijo Rimantė Černiauskaitė–Kėrienė.

udiena.lt ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas