Ilgai laukto naujo albumo dainas A. Mamontovas pirmiausiai atliks vasaros turo koncertuose

„Kai išleidi savo geriausių dainų albumą, turi du kelius – arba visą likusį gyvenimą jas ir groti, arba sugalvoti ką nors naujo. Aš vis dar norėčiau sugalvoti ką nors naujo”, – prieš pusantrų metų atšventęs savo muzikinės karjeros 30-metį kalbėjo Andrius Mamontovas ir dabar šį savotišku pažadu gerbėjams tapusį norą pildo su kaupu: šią vasarą bus ir naujas albumas, ir koncertinis turas po Lietuvą, kokio dar niekuomet nebuvo.

Vienas mylimiausių Lietuvos atlikėjų A. Mamontovas netrukus ir vėl įžiebs ugneles savo gerbėjų akyse. Būtent taip – „Degančios Akys” – vadinsis šiuo metu jau įrašinėjamas naujas studijinis albumas bei birželio 23 dieną startuosiantis koncertų po atviru dangumi turas.

„Pavadinimas simbolizuoja aistrą ir tikėjimą, o kuriant naujas dainas, vėl pasireiškė manyje gyvenantis romantikas, šios progos laukęs dar nuo 2006-aisiais išleisto albumo „Saldi. Juoda. Naktis”, – apibūdino pastarųjų metų kūrybą Andrius.
Šią vasarą pasirodysiančiam naujam albumui sukurti prireikė net ketverių metų – žinia, paskutinis albumas „Elektroninis Dievas” buvo išleistas dar 2011-aisiais.
„Norėjosi skirti pakankamai laiko kūrybiniam procesui. Dainos gimsta iš įspūdžių ir patyrimų, norėjosi kuo daugiau jų prikaupti. Kita vertus, su metais tampu vis reiklesnis sau ir pradedu įrašinėti tik tada, kai esu šimtu procentų tam pasiruošęs”, – sakė daugiau nei 30 metų Lietuvos muzikos pasaulyje dominuojantis kūrėjas ir atlikėjas.
Albumo „Degančios Akys” įrašams A. Mamontovas pasirinko taip pat žinomo muzikanto, atlikėjo, grupės „Happyendless” vokalisto Sauliaus Prūsaičio studiją, o pats Saulius tapo įrašo režisieriumi.
„Labai vertinu jo darbą ir asmenybę. Saulius yra didelis antikvarinių mikrofonų ir kitų muzikos įrašymo įrenginių kolekcininkas, o aš naujajam albumui kaip tik ir norėjau šiek tiek senoviško skambesio, nes to reikalauja jam sukurtų dainų emocinė linija”, – pasirinkimo motyvus dėstė Andrius.
Kada tiksliai šią vasarą pasirodys albumas – kol kas dar neskelbiama, tačiau bet kuriuo atveju pirmoji pažintis su naujomis A. Mamontovo dainomis įvyks ne iš įrašų, o koncertuose, kuriuose jos pirmą kartą bus atliekamos gyvai. Šiuo atžvilgiu atlikėjas tarsi laužo muzikos pasaulyje nusistovėjusią schemą, kai iš pradžių išleidžiamas albumas, o po to rengiamas jį pristatantis turas. Šįsyk viskas bus kitaip, ir į koncertus ateisianti publika netgi gali turėti tam tikros įtakos galutiniam albumo skambesiui.
„Turo metu, pertraukose tarp pasirodymų, dirbsiu įrašų studijoje. Koncertuose žmonės turės puikią galimybę išgirsti naujas dainas, kurių dar negirdėjo niekas, o man ir mano muzikantams bus puiki proga jas išbandyti. Galbūt patirtos emocijos, žmonių reakcijos parodys, ką reikėtų pataisyti ar patobulinti įrašuose”, – įsiklausyti į auditoriją pasiruošęs A. Mamontovas.
Pats turas taip pat unikalus savo geografija bei koncertinėmis erdvėmis, dalis kurių A. Mamontovo sulauks pirmą kartą per visą jo muzikinę karjerą. Turas startuos birželio 23 dieną Klaipėdos pašonėje esančioje Karklėje, legendinės „Žilvičio” stovyklos stadione, vėliau užsuks į tokias „egzotiškas” vietas, kaip Zakso kalnas Telšiuose ar Salduvės piliakalnis Šiauliuose, lankys Babrungo, Minijos, Ventos upių slėnius, Lietuvos miestų, miestelių ir kurortų vasaros estradas bei stadionus.
Todėl kiekvienas A. Mamontovo pasirodymas dėl jiems parinktų specifinių erdvių, nevaržomos vasaros nuotaikos, naujų dainų romantinės dvasios bei visiems gerai žinomų ir mėgstamų senų solinių ir grupės „Foje” repertuaro kūrinių nostalgijos taps tarsi nedideliu festivaliu, vienu įsimintiniausių šios vasaros įvykių. Turą vainikuos išskirtinis pasirodymas rugsėjo 5 dieną Trakų pilyje.
„Koncertai rengiami ten, kur vasarą žmonės mielai pabėga iš didelių miestų. Ypač laukiu koncerto Trakų pilyje, seniai svajojau ten pakoncertuoti”, – prisipažino Andrius.
Gyvo garso koncertuose A. Mamontovui talkins jo muzikantų grupė, kurioje pastaraisiais metais įvyko kai kurių pokyčių. Žinia, nuo 2013 m. grupėje nebegroja klavišininkas Arnoldas Lukošius, tačiau prie jos prisijungė kitas legendinis Lietuvos muzikantas, buvęs grupių „Fojė” ir „Katedra” narys Romas Rainys (gitara). Taip pat kartu koncertuos Meinardas Brazaitis (mušamieji), Eimantas Belickas (klavišiniai, smuikas, vokalas), Tomas Andrijauskas (boso gitara). „Galbūt kažkuriame koncerte bus koks netikėtas svečias, tačiau apie tai dar kalbėti anksti”, – pridūrė Andrius.
Tiesa, jau dabar žinoma, kad visuose turo koncertuose pasirodys jaunas ir labai įdomus hip-hopo atlikėjas „Jama & W”, jau dabar vadinamas unikaliu reiškiniu lietuviškos muzikos kontekste.
„Pažadu, kad gera nuotaika ir ugnelės visų mūsų akyse bus šimtu procentų užtikrintos”, – reziumavo vienas kūrybiškiausių Lietuvos muzikos autorių bei atlikėjų.
Bilietus į A. Mamontovo koncertų turą „Degančios Akys” platina bilietai.lt.
Turo koncertai vyks:
Birželio 23 d. KARKLĖ, „Žilvičio” stadionas
Birželio 24 d. TELŠIAI, Zakso kalnas
Liepos 5 d. DRUSKININKAI, JUC amfiteatras
Liepos 6 d. PANEVĖŽYS, Skaistakalnio parkas
Liepos 10 d. ALYTUS, AKKC amfiteatras
Liepos 12 d. KRETINGA, Vasaros estrada
Liepos 17 d. GARGŽDAI, Minijos slėnis
Liepos 18 d. PLUNGĖ, Babrungo slėnis
Liepos 19 d. TAURAGĖ, Pilies aikštė
Liepos 24 d. KĖDAINIAI, Vasaros estrada
Liepos 25 d. ŠIAULIAI, Salduvės piliakalnis
Liepos 26 d. UTENA, Prie Dauniškio ežero
Liepos 31 d. MAŽEIKIAI, Pavenčių paplūdimys
Rugpjūčio 1 d. PALANGA, Žiemos futbolo aikštė
Rugpjūčio 2 d. JURBARKAS, Dainų slėnis
Rugpjūčio 21 d. NIDA, Pajūrio stadionas
Rugsėjo 5 d. TRAKAI, Trakų salos pilis

udiena.lt inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas