A. Katino knygos „vaikšto vienas“ pristatyme netrūko ir katinų

Balandžio 7-osios vakare sausakimšoje Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos Konferencijų salėje buvo pristatyta uteniškio poeto, Lietuvos rašytojų sąjungos (LRS) nario, Utenos rajono savivaldybės mero Alvydo Katino 3-oji poezijos knyga „vaikšto vienas”, kurios antraštė sąskambyje su autoriaus pavarde skamba išties intriguojančiai ir žaismingai: katinas visada vaikšto vienas… Deklaruoti – galima, tik ar pavyks tai įrodyti kūryba? – visgi ne vien tikėdamiesi atsakymo į šį klausimą į biblioteką rinkosi ne tik uteniškiai. O dovanų, žinodami poeto silpnybę bendrapavardžiams keturkojams, ne vienas iš svečių atsinešė ne tik gėlių, bet ir kokį nors katiną į vis gausėjančią A. Katino katinų kolekciją, kurią galėjo apžiūrėti po geras dvi valandas trukusio pristatymo, pakilę į trečiame bibliotekos aukšte esančią ekspozicijų erdvę.

Knygos, kurią išleido LRS leidykla, redaktorius, literatūros kritikas, šiųmetės Nacionalinės meno ir literatūros premijos laureatas Valentinas Sventickas apie premijos skyrimą, kaip juokavo A. Katinas, sužinojęs redaguojant uteniškio knygą, pabrėžė autoriaus ryšį su gimtosios vietos poetinėmis tradicijomis, savitą kūrybinį braižą, poetinę kalbą, „susidraugavusią su pokštu”, taigi – ir su katiniškumu, įdomias potekstes.
Pasveikinti buvusio auklėtinio atvyko dabartinis Edukologijos universiteto rektorius kraštietis Algirdas Gaižutis, Seimo narė Milda Petrauskienė, mokslininkė Aldona Vasiliauskienė, savo darbais garsinanti Daugailių kraštą, iš kurio yra kilęs A. Katinas, Daugailių ir kitų seniūnijų bendruomenės, savivaldybės atstovai, draugai, bičiuliai ir giminės, tarp kurių buvo ir dabar jau reta viešnia gimtinėje – Didžiojoje Britanijoje gyvenanti poeto dukra Vaiva su vyru. Beje, jai skirtą eilėraštį – vienintelį iš naujosios knygos „vaikšto vienas” tą vakarą visiems susirinkusiems perskaitė pats autorius, šį darbą perleidęs tikram profesionalui – aktoriui Giedriui Arbačiauskui, kuris skaitomiems uteniškio eilėraščiams suteikė daugybę spalvų, atspalvių ir niuansų. Aktorius, pritardamas gitara, atliko ir nemažai savo kūrybos dainų kol kas pagal kitų poetų eiles, tačiau, sprendžiant pagal knygos „vaikšto vienas” sutiktuves, galima tikėtis ir „katiniškų” dainų bardo repertuare.

V. Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas