„Pasakorių ūturkoje“ – juokas per ašaras

Kovo 28 dieną Užpaliuose jau ketvirtą kartą vyko „Pasakorių ūturka”. Juokų dienos proga pradėtas organizuoti pasikalbėjimų renginys jau pretenduoja būti vadinamas tradicija, juo labiau kad šiais metais „ūturka” pasižymėjo kolektyvų gausa. Šventės vedėjos Mikasė (Marytė Šermukšnienė) ir Darata (Nijolė Petrusevičienė) žodžio kišenėje neieškojo ir pasidžiaugusios renginio pradininkės Vidos Baronienės sumanymu kvietė į sceną pasirodyti dalyvius.

Juokas – dalykas rimtas. Tačiau į Utenos kultūros centro (UKC) Užpalių skyrių susirinkę užpalėnai ir svečiai neilgai tetvėrė išbuvę rimti. Scenoje pasirodęs Panemunėlio moterų vokalinis ansamblis „Gaja” (vadovas Stanislovas Sabaliauskas) iš Rokiškio rajono su Rozalinda (Panemunėlio universalaus daugiafunkcio centro kultūrinės veiklos organizatorė Audronė Šakalienė) priešakyje išjudino publiką ir privertė iš juoko susiimti už pilvų. Rozalinda ieškojo sau vyro – tai į vieną dairėsi, tai į kitą, tai vieno telefono numerio prašė, tai kito, tačiau kaip atvažiavo į šventę viena, taip ir išvažiavo.
Utenos rajono Vyžuonų pasakorės Elena Straižienė ir Bronė Leipuvienė, Vilučių pasakorė Ina Beržinskienė prisiminė jaunas dienas, pasakojo apie kaimynus ir gyvenimo išdaigas.
Daugailių pasakorė Ramutė Šeikienė pademonstravo reklamos galią, todėl bandė publikai įpiršti unikalų, inovatyvų, super aktyvų puodą.
Užpalietis Kęstutis Šileikis prisiminė praėjusius 2014-uosius, kurie buvo paskelbti Kristijono Donelaičio metais, ir paskaitė visiems dvi būriškai parašytas pasakėčias.
Ne ką mažesnę juoko bangą nei Rozalinda salėje sukėlė Kupiškio rajono Antašavos pasakorės Onutė Pauliukienė ir Vanda Muralienė. Moterys stebino savo išmone ir aktoriniais sugebėjimais, todėl buvo apdovanotos gausiais plojimais.
Anykščių rajono Leliūnų pasakorės Nijolė Ramanauskienė ir Zita Apeikienė atrodė kiek pasimetusios scenoje, tačiau ir tai nesutrukdė joms paūturoti.
Duokiškio pasakoriai išsiskyrė savo amžiumi. Pasikalbėjusi su publika Giedrė Dagienė pakvietė į sceną jauniausią šventės dalyvį Saidą Lakačiauską. Vaikis – ne iš kelmo spirtas: padeklamavo išmoktą tiradą.
Muzikiniais intarpais žiūrovus linksmino ne tik kolektyvas iš Panemunėlio, bet ir iš Sudeikių seniūnijos atvykusi kaimo kapela „Seliavytė” (vadovė Angelė Dikmonienė). Balandžio mėnesį vienerių metų gimtadienį švęsiantis kolektyvas jau spėjo pagarsėti visame Utenos krašte.
Renginio dalyvius sveikino ir linksmomis valandomis (renginys truko kone 2 val.) pasidžiaugė Užpalių seniūnijos seniūnas Eugenijus Keraminas, šventės organizatorei Nijolei Navikienei ir vedėjoms dėkojo Utenos kultūros centro direktorė Asta Motuzienė, dalyviams buvo įteiktos atminimo dovanos.
Užpalėnai pasveikino UKC Užpalių skyriaus kultūrinių renginių organizatorę Birutę Minutkienę, „Utenos dienos” organizuotuose šauniausiųjų rinkimuose šiais metais pelniusią šauniausios kultūros darbuotojos vardą.
Mokslininkai teigia, kad cigaretė sutrumpina gyvenimą 15 minučių, tačiau kiekvienas juoko priepuolis pailgina gyvenimą taip pat 15 minučių. Praėjusį šeštadienį UKC Užpalių skyriuje gerą juoko dozę gavo ir „Pasakorių ūturkos” dalyviai, ir žiūrovai.

Jurgitos Pavilonienės nuotr.

{youtube}QSQEXpXLAtQ&feature{/youtube}

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas