Didmiestis menininkui netrukdo prisilieti prie gamtos

Uteniškiai kviečiami aplankyti Utenos kultūros centro dailės galerijoje veikiančią mūsų kraštiečio Lino Blažiūno personalinę parodą „SAU MEI”. Čia eksponuojami su gamta susiję erdvinės grafikos darbai, sukurti 2012-2015 metais.

Autorius atskleidžia ir trumpinio SAU MEI reikšmę: tai fragmentai, prisiminimai, ieškojimai, atradimai bei buvimas kartu.
„Aš esu civilizuotas žmogus, gyvenantis didmiestyje, bet mėgstantis būti gamtoje. Išvykos į gamtą kartais atrodo panašios į apsilankymus kino teatre. Ir ten, ir ten vykstu su mintimi, jog kažką pamatysiu, patirsiu. Išlieka įspūdžiai, prisiminimai. Tačiau gamta įkvepia, miestas – ne”, – taip save apibūdino grafikas, dailininkas L. Blažiūnas, kuris 2011 metais paskelbtas geriausiu Lietuvos jaunuoju menininku meno mugėje ARTVILNIUS.
„SAU MEI” autoriaus kūriniai atskleidžia miesto žmogaus santykį su gamta, į kurią žvelgiama „pro stiklą”, o savo neįprastus darbus menininkas vadina gamtos formų atspindžiais plokštumoje.
Ši išskirtinė paroda veiks iki kovo 23 dienos, o portalo udiena.lt skaitytojus raginame pasižvalgyti po šią parodą iš arčiau.

„Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas