Kaziuko mugėje dalyvavo ir šeimynos

Kaziuko mugė, tarytum savotiška folkloro šventė, kurios metu amatininkai ir paprasti žmonės pardavinėja pačių pagamintus dirbinius. Nors ši mugė tradiciškai rengiama Vilniuje, kituose Lietuvos miestuose taip pat nėra užmiršta ir organizuojama įvairiose institucijose.

Kovo 4 dieną į savivaldybės mažąją salę visus kvietė Utenos rajono savivaldybės administracijos Vaikų teisių apsaugos skyriaus ir Globėjų klubo iniciatyva surengta Kaziuko mugė. Su dideliu šurmuliu ir dainomis šventės rengėjai pasitiko ne tik į savivaldybę netikėtai užsukusius svečius, tačiau ir administracijos darbuotojus. Jau antrą kartą rengiamoje šventėje, kurios, kaip sakė Vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėja Gailutė Blažienė, vienas iš tikslų yra suburti visas rajono globėjų šeimynas į vieną vietą ne tik dėl to, kad būtų atskleidžiamas gebėjimas iškepti kokį nors skanėstą ar gaminant rankdarbį, bet ir mokėti jį parduoti. Pasak G. Blažienės, toks renginys organizuojamas savivaldybėje dar ir todėl, kad gerus darbus reikia pradėti nuo savo namų. Gal todėl ir buvo pasirinktas sprendimas organizuoti Kaziuko mugę savivaldybės salė. „Mes siekiame tikslo, kad vaikas turi augti šeimoje, o ne globos namuose. Savivaldybės administracijoje dirba per 150 darbuotojų: gal iš jų kam nors kils mintis įsivaikinti mergaitę ar berniuką, augantį valdiškoje įstaigoje”, – svarstė Vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėja, į mugę pirmą kartą pakvietusi atvykti ir dalyvauti Utenos vaikų globos namų bei Utenos specialiosios mokyklos-daugiafunkcio centro globotinius.
Mugėje netrūko ir staigmenų – kiekvienas dalyvis galėjo ne tik pasisveikinti, bet nusifotografuoti su šios mugės simboliu Kaziuku, o nuotrauką gauti elektroniniu paštu. Šį netikėtumą organizavo Utenos vaikų globos namų fotografijos studijos jaunieji fotografai.

„Utenos dienos” inf., V. Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas