Į Uteną sugrįžo tradicinė liaudies kapelų šventė „Linksmoji armonika“

Po dviejų metų pertraukos į miesto kultūros centrą sugrįžo tradicija – „Linksmosios armonikos” šventė, kurioje dėl tradicinio piniginio ir pagrindinio prizo varžosi kapelos iš visos šalies. Šiemet į varžytuves susirinko net 14 – suvažiavo ne tik iš Žemaitijos, bet ir Aukštaitijos, Suvalkijos ir kitų regionų.
Kartu su liaudies muzikantais kapelų dalyviai net dvi dienas, šeštadienį ir sekmadienį, linksmino uteniškius. Žiūrovai irgi aktyviai dalyvavo, nes tik nuo jų priklausė, kam atiteks rajono savivaldybės įsteigtas 753 Lt piniginis prizas, kuris simbolizuoja miesto amžių.

Pirmąją dieną prizas iškeliavo į žaismingai pasirodžiusių ir žiūrovų širdis pavergusių ignaliniečių liaudiškos muzikos kapelos „Ringė” kolektyvą. Utenos kultūros centro ir komisijos, kurios pirmininku buvo kraštietis, muzikologas prof. Algirdas Vyžintas, prizas atiteko irgi kaimynams iš Anykščių. Šio miesto kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Grieža” sulaukė geriausio profesionalų įvertinimo. Įvertinti buvo ir liaudies muzikantai. Pasak prof. A. Vyžinto, tikri muzikantai, kurie groja ne iš natų, o iš dūšios, todėl ir verti ypatingos pagarbos. Tikro liaudies muzikanto vardą pirmą dieną pelnė raseiniškis Dainius Maslauskas. Panašaus įvertinimo kitą dieną sulaukė ir molėtiškis senjoras Algimantas Mieliauskas.
Kitą dieną nugalėtojais tapo ir žiūrovų prizą, kurį įteikė rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, išsivežė Šakių kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Čirpokas”, vadovaujama Inos Jurgilienės. Liaudies muzikantų šventėje buvo pažymėti ir balsingiausi, ir šmaikščiausi, ir teatrališkiausi jos dalyviai.
Beje, šiose kapelų varžytuvėse dalyvavo ir du Utenos rajono kolektyvai: Utenos kultūros centro Daugailių skyriaus liaudiška kapela „Indraja” (vadovas Petras Leleika) ir liaudiškos muzikos kapela „Muzikontai iš pa Utenas”, vadovaujami Rimos Garsonienės.
„Utenos dienos” prizai iškeliavo ne tik į Molėtus pas garsų šio krašto armonikininką Kęstutį Kuzmicką, bet buvo įteikti ir uteniškiams liaudies muzikantams Kazimierui Streikui ir jo dukrai Kristinai Jasiūnienei.
Abi dienas šventės svečiais buvo vilniečiai – daugiau nei penkerius metus kartu grojanti keturių jaunuolių grupė „Subtilu-Z” ir tradicinės muzikos kapela „Duja”.

„Utenos dienos” inf.

Vytauto Ridiko nuotr.

{youtube}RnJO3wVT5j8&feature{/youtube}

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas