Autorinės dainos festivalis „Ave, Vita“ vyks 12-ąjį kartą

Lapkričio 15 dieną, šeštadienį, 9 valandą Adolfo Šapokos gimnazijoje (Paupio g. 1, Utena) vyks respublikinis jaunimo autorinės dainos festivalis „AVE, VITA – 2014″.

Festivalio direktorė Nijolė Gelgotienė atkreipia dėmesį į tai, jog dauguma Lietuvoje vykstančių muzikinių festivalių bei konkursų yra suinteresuoti į sceninio pasirodymo kokybę, atlikėjų muzikines galimybes ar patį atlikimą. Dėl šių priežasčių dažniausiai neįvertintas lieka pats muzikos kūrinys. Šiuo požiūriu festivalis „Ave, Vita” yra kitoks.
Mums svarbiausia – pati daina. Tad festivalio dalyviai nėra ribojami muzikiniais žanrais, autoriaus dainą gali atlikti visai kiti panašaus amžiaus atlikėjai, galima kalbėti apie viską, kas rūpi jaunam žmogui, tačiau svarbiausia – optimistinė pasaulėjauta. Bėgant laikui ir keičiantis gyvenimo aktualijoms, keičiasi jaunimo dainų tematika. Įdomu ir tai, kad visai skirtingai į pasaulį žvelgia 5-8, 9-10 ar vyresniųjų gimnazijos klasių moksleiviai, dar kitaip – studentai. Labai svarbu, kad dainų autoriai pažįsta vieni kitus, bendrauja, seka vieni kitų kūrybą, esant reikalui kooperuojasi ne tik skirtingų mokyklų, bet ir rajonų dainų autoriai ir atlikėjai. Džiugu, kad pasikeitė visuomenės požiūris į autorinę dainą – ji skamba tiek „Dainų dainelės”, tiek kituose televizijos konkursuose. Smagu žinoti, kad Utenos „Ave,Vita” kažkam tapo postūmiu ar paskata žengti į didžiąją sceną, įkvėpė pasitikėjimo dalyvauti televizijos laidose ir konkursuose”, – teigė festivalio direktorė.
Respublikinis autorinės dainos festivalis „Ave, Vita” Utenoje vyksta jau dvyliktą kartą.

„Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas