Auksiniu scenos kryžiumi apdovanotas spektaklis keliauja į UTENĄ

Šį kartą „Kelionė į namus” atsidurs visai šalia Jūsų namų. Urbanistinio šokio teatras „Low Air” kviečia į dramos ir šokio spektaklio premjerą Lietuvos regionuose. Auksiniu scenos kryžiumi apdovanotas choreografų Airidos Gudaitės ir Lauryno Žakevičiaus bei režisieriaus Vido Bareikio spektaklis – tai sugrįžimas į vaikystės erdvę, kupiną neatsakytų klausimų.

 

„Kelionėje namo” susijungia skirtingos meno sritys: šokis, vaidyba, muzika ir literatūra. Spektaklio ašis – tėvų ir suaugusių vaikų santykiai bei pastangos kalbėtis apie tai, kas skaudu, nutylima, bet tikra, – ko nedrįstame ar nemokame vieni kitiems pasakyti.
Scenoje skambės gyva muzika ir bus papasakotos dvi istorijos, sutelpančios vienuose namuose. Pirmoji – laisvės ir meilės samprata pagal amerikiečių rašytojo Richardo Bacho apysaką „Džonatanas Livingstonas Žuvėdra”. Antroji – kaltės ir nesusikalbėjimo tema, spektaklio kūrėjų gvildenta dalijantis asmenine patirtimi repeticijų metu ir tapusi jauno lietuvių dramaturgo Mindaugo Nastaravičiaus pjesės objektu.
Scenoje pasirodys nacionalinio LRT šokių projekto ŠOK nugalėtojai bei Auksiniu scenos kryžiumi apdovanoti šokėjai A. Gudaitė ir L. Žakevičius. Kartu su jais išvysime ir žinomus Lietuvos aktorius Larisą Kalpokaitę ir Joną Braškį.
Pasak režisieriaus V. Bareikio, „Kelionė namo” yra spektaklis apie vaikystės namus, mėginant galvoti, kas jie yra, kada iš jų išeiname ir kodėl sugrįžtame. „Nors gyvenu vos už kelių kilometrų nuo savo tėvų, labai dažnai galvoju, kodėl ta kelionė namo yra tokia sunki? Iš kur kyla tas nesusikalbėjimas ir skirtumai tarp tėvų ir vaikų? Kas būtų, jei vieną dieną susėstume ir apie viską išsikalbėtume? Taip, kaip artimiausi žmonės”, – klausė spektaklio režisierius.                    
Spektaklyje ryškiai išsakoma ne tik vaikų, bet ir namuose vienų likusių tėvų pozicija. Jei suaugę vaikai kalba šokiu, tuomet tėvai prabyla organiškais M. Nastaravčiaus tekstais, klausdami: „Jums lengva išvažiuoti. Galite viską palikti ir išvažiuoti. O tada staiga sugrįžti ir pasakyti – labas vakaras, štai ir mes, ar pasiilgote? O ką daryti mums? Sėdėti ir laukti?”

Režisierius Vidas Bareikis
Choreografai Airida Gudaitė, Laurynas Žakevičius
Aktoriai ir šokėjai Larisa Kalpokaitė, Jonas Braškys, Airida Gudaitė, Laurynas Žakevičius
Dramaturgas Mindaugas Nastaravičius
Scenografė Lauryna Liepaitė
Šviesų dailininkas Povilas Laurinaitis
Muzikantai Justas „Dj Justinez” Butrimavičius, būgnai

Spektaklis vyks Utenos kultūros centre spalio 29 d. Spektaklio pradžia 18 val.
Bilietai platinami Utenos kultūros centro kasose ir „Tiketoje”.

Organizatorių inf.                          

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas