Sudeikiuose koncertavo gražiausi Lietuvos balsai

Rugsėjo 7 dieną Sudeikiuose vyko ypatingos šv. Mišios ir koncertas. Dėka Aukštaitijos vargonų muzikos festivalio organizatorės Zitos Lukošiūnienės į šį bene gražiausią Utenos rajono kampelį atvyko Virgilijus Noreika, Dainius Puišys, Vytautas Lukočius ir Viktoras Gerulaitis.

Prof. Algirdas Vyžintas sakė, kad tai yra istorinis įvykis Sudeikiams, o susigraudinęs kun. Povilas Klezys buvo įsitikinęs, kad Švč. Mergelės Marijos bažnyčioje nuo jos pastatymo dienos dar nebuvo tokio žymaus, garsaus visame pasaulyje nuostabaus balso savininko.
Šv. Mišiose dalyvavęs maestro V. Noreika bažnyčioje atliko keletą kūrinių. Atidžiai klausęs Z. Lukošiūnienės giedojimo, maestro pagyrė jos balsą pasakęs, kad ji galėtų dėstyti dainavimą.
Utenos kultūros centro Sudeikių skyriuje vyko koncertas. Kartu su V. Noreika atvykę kolegos sudeikiečiams ir svečiams pademonstravo aukštą kultūros lygį, pradžiugino įvairiais kūriniais, kurie paprastai skamba tik didžiosiose pasaulio scenose. Todėl tai, kad kukliose patalpose vos tilpo norintys išgirsti gražiausius Lietuvos balsus, nė kiek nestebino. Vyrai braukė ašaras, moterų akys degė susižavėjimu, o ore tvyrojo dėkingumas – Z. Lukošiūnienei už suteiktą galimybę išgirsti ir pamatyti solistus, atvykusiems svečiams – už pasirodymą, publikai – už gausius plojimus.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas