Verbų paroda iškeliavo namo

Vytauto Valiušio keramikos muziejuje Leliūnuose daugiau nei mėnesį karaliavusi verbų ir Vilniaus krašto paroda iškeliavo namo. Pasiimti jos atvažiavo autorės, su savimi atsivežusios naujai išleistą knygą „Vilniaus krašto verbos“, kuria jos leidėjai apdovanojo kai kuriuos parodos uždarymo lankytojus.

Knygą pristačiusi Vilniaus technologijų, verslo ir žemės ūkio mokyklos mokytoja Anna Adamovič tvirtino, jog tai labai svarbi ir naudinga knyga, išleista lenkų, lietuvių ir anglų kalbomis. Jos teigimu, Vilniaus kraštas nuo seno garsėjo verbomis, todėl ši knyga atsirado neatsitiktinai. „Verba nuo seno buvo sakralinis simbolis ir liaudies pamaldumo išraiška”, – pristatydama knygą sakė viešnia.

Tai atsispindėjo ansamblio „Cicha novinka”, kuriame dainuojančios Teresa Michalkevič, Janina Zamara, Vieslava Bujanovska ir Irena Jodko yra puikios verbų pynėjos, dainose. Parodoje, be šių keturių dalyvių, buvo eksponuojami dar aštuonių autorių darbai.

Už susitikimą dėkojusi Utenos tautodailininkų klubo „Svirnas” vadovė Zita Indriūnienė nepamiršo ir dovanų, o Lietuvos tautodailininkų sąjungos Vilniaus bendrijos pirmininkė Ramutė Kraujalienė knygą įteikė V. Valiušiui, klubui „Svirnas” ir kai kuriems Utenos tautodailininkams.

Graži bendrystė, suvienyta verbomis, nenutrūks, nes maišiagaliečiai ir Maišiagalos tradicinių amatų centro aktyvistai pakvietė dar kartą visus susitikti Maišiagaloje.

„Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas