Didžiausias dėmesys uteniškio režisieriaus M. Survilos filmui „Sengirė“

Balandžio 6-os vakarą Panevėžio kino centre „Garsas“ iškilmingai atidarytas XIV tarptautinis filmų festivalis „Europos kinas ir dieną, ir naktį“, suteikęs žiūrovams daug malonių akimirkų. Raudonu kilimu žengė Lietuvos ir užsienio aktoriai, kino mylėtojai panevėžiečiai ir miesto svečiai. Gausiai susirinkę žiūrovai sudalyvavo jiems netikėtame flashmobe – salėje šalia jų sėdėję Panevėžio pučiamųjų orkestro „Garsas“ muzikantai žiūrovus įtraukė į gyvos muzikos pasirodymą. Originalų atidarymo šou ant scenos surengė kino centro savanoriai svečiams priminę apie šiemet minimą kino centro istorijos 90-metį.

Scenoje visus susirinkusius sveikino užsienio partneriai: Kroatijos Respublikos ambasados laikinasis reikalų patikėtinis Krešimir Kedmenec bei visa komanda iš Vokietijos: Liuneno filmų festivalio direktorius Michael Wiedemann, festivalio komisijos narė Anke Höwing, pagrindinis filmo „Kažkur Tongoje“ (Vokietija) aktorius Luis Pintsch ir scenaristė Sarah Schill. Festivalio atidarymo programoje dvejose kino salėse buvo parodyti šeši filmai.

Pilna Didžioji salė žiūrovų susirinko į balandžio 8 dieną vykusią filmo „Sengirė“ premjerą su režisieriumi Mindaugu Survila. Filmo autorius džiaugėsi, kad dokumentinis kinas sulaukė tiek daug žiūrovų dėmesio, nuoširdžiai ir šmaikščiai bendravo su susirinkusiaisiais. Net ir po renginio žiūrovai nesiskirstė norėdami individualiai pabendrauti su režisieriumi bei skatino sukurti daugiau filmų apie gamtą.

Festivalis „Europos kinas ir dieną, ir naktį“ vyks iki balandžio 12 dienos ir europinio kino gerbėjų laukia dar ne vienas susitikimas su filmų režisieriais. Istorinį karinį filmą „55 numeris“ (Kroatija) balandžio 10 d. 17.15 val. atvyksta pristatyti kroatų režisierius Kristijan Milic ir Kroatijos Respublikos laikinasis reikalų patikėtinis Krešimir Kedmenec. Pasimatymas su filmo „Drugelio miestas“ režisiere Olga Černovaite lauks balandžio 11 d. 17:30 val. Festivalį „Europos kinas ir dieną, ir naktį“ uždarys atviras dokumentinis filmas „Laimingi žmonės“. Kolumbijoje filmuotą kelionę į laimės ir meilės receptų paieškas pristatys režisierius Ridas Beržauskas.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas