Užburianti Sandros Domingo flamenko šokio spektaklio „Svajonės“ premjera

Jau vasario 20 dieną Utenos kultūros centre choreografė ir šokėja Sandra Domingo pristatys itin daug artistinių ir fizinių pastangų reikalaujantį flamenko šokio spektaklį „Svajonės“ – apie žmogų kuriančias svajones: drąsias, sparnuotas ir įkvepiančias.

„Kai prasitardavau, kad kursiu solinį spektaklį „Svajonės“, matydavau itin daug nustebusių veidų: kaip? šoksi viena? o tai kas ten bus? visą valandą šoksi? tikrai? – Taip! Turėjau ilgai brandintą idėją, mečiau sau didelį iššūkį ir beliko jį įgyvendinti“, – dalijosi spektaklio kūrėja Sandra Domingo.

Sandra prisipažino, kad šio spektaklio idėja, įkvėpta urugvajiečio poeto Mario Benedetti, leidžia kaskart atlikti mažytę išpažintį apie daug slaptų troškimų, kurie neturi ribų ir suteikia gyvenimui polėkio. Apie mažas svajas, kurios tyliai aplanko kiekvieną, bet išeina su dideliu trenksmu. Apie tai, kad svajonių saldumas slypi jų siekime, o ne rezultate.

Išskirtinio dizaino kostiumai, klasikiniai ir ekspresyvūs flamenko šokio elementai, persipinantys su netikėtais ir originaliais scenos raiškos ieškojimais. Spektaklyje skamba Diego Gallego, J. S. Bacho, J. Štrauso ir kitų šiuolaikinių kompozitorių muzika.

Sandra Domingo – išraiškinga ir energinga profesionali flamenko šokėja ir choreografė, flamenko šokio teatro „Sandra Domingo” įkūrėja. Lietuvių kilmės atlikėja Ispanijos šokio institute „Alicia Alonso“ 2012 metais apsigynė ir įgijo scenos menų magistro laipsnį bei studijavo visame pasaulyje garsioje flamenko meno ir šokio mokykloje „Amor de Dios” (Madridas, Ispanija), pas tokius pripažintus ir premijomis apdovanotus flamenko šokio virtuozus kaip Farruiqito, Maria Juncal, Joaquin Grilo, La Lupi, Carmen La Talegona, Alfonso Losa, Concha Jareno, David Paniagua, Olga Pericet, El Guito, Pepa Molina, Belen Fernandez, La Tati ir kt. 2012 m. Madrido teatre kartu su kolegomis pristatė eksperimentinį šokio spektaklį „J. S. Bachas: Goldbergo variacijos”, vienoje iš Lietuvos aukštųjų mokyklų dėstė vaidybos ir scenos meno paslaptis.

2015 m. subūrusi charizmatišką šokėjų trupę ir įkūrusi savo vardo teatrą, Sandra Lietuvos ir Latvijos publikai pristatė žiūrovų lūkesčius pranokusį debiutinį flamenko šokio spektaklį „KARMEN: jei Dievas būtų moteris“, 2016 m. pristatė naują, itin daug energijos, pastangų ir laiko pareikalavusį projektą „FIESTA: valgyk, melskis ir mylėk“, 2017 m. pasirodė „Madam“ ir „Svajonės“.

Bilietus į vasario 20 d. spektaklį platina Utenos kultūros centro kasa ir Bilietai.lt. Bilieto kaina – 8 eurai.

Organizatorių inf., Dainiaus Čėplos nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas