Saulėtą dieną – saulėtos melodijos 10-osiose kapelijų varžytuvėse

Rugsėjo 26 dieną Utenos kultūros centre vykusiose Utenos krašto žmonių su negalia respublikinėse 10-osiose kapelijų varžytuvėse dalyvavo net 13 kolektyvų iš įvairių regionų. Į šventę atvykusi Lietuvos žmonių su negalia sąjungos prezidentė Rasa Kavaliauskaitė sveikino visus dalyvius ir šio renginio vadovę Nijolę Gaivenienę, pasveikinti nepamiršo ir Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Zita Ringelevičienė.

Pasibaigus sveikinimams ir kalboms, Utenos krašto žmonių su negalia pirmininkė N. Gaivenienė šventės rėmėjams įteikė padėkas ir šventinius medalius. Padėkos ir specialiai šiai šventei sukurtos statulėlės buvo įteiktos kiekvienam scenoje pasirodžiusiam kolektyvui.

Pirmieji scenoje, kaip ir dera šeimininkams, pasirodė Utenos krašto žmonių su negalia sąjungos
kapela „Ukvačiai” (vadovas Gediminas Kaušylas). Beje, šiam kolektyvui savo prizą skyrė ir „Utenos diena”. Vėliau į sceną žengė kitas uteniškių ansamblis „Gaja”, kuriam vadovauja Nijolė Petravičienė. Net keturias valandas trukusiose varžytuvėse grojo ir dainavo Telšių neįgaliųjų ir neįgalių pensininkų draugijos vokalinis instrumentinis ansamblis „Unoravi” (vadovas Irmantas Lukošius), Ukmergės neįgaliųjų draugijos meno kolektyvas „Branda”, kuriam vadovauja Zita Kviklienė. Scenoje buvo ir širvintiškių ansamblis „Viltis” (vadovė Nijolė Vitkauskaitė), romansus atliko Kaišiadorių krašto neįgaliųjų sąjungos ansamblis „Lomena” (vadovė Alvyra Perkumienė), nostalgišką „Jaunystę prisiminus” programą atsivežė kaimyninio Ignalinos rajono neįgaliųjų draugijos kapela „Putinėlis”, kuriam jau ne pirmus metus vadovauja žinomas muzikantas Vincas Kliukas.
Kitas Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos kolektyvas „Daina”, kuriam vadovauja nenuilstanti Audronė Baronienė, žavėjo savo dainomis, o „Rudens melodija” susirinkusiems žiūrovams dovanojo Pakruojo rajono neįgaliųjų draugijos kapela „Kvietkelis” (vadovė Ramunė Petraitienė). Kaimynų molėtiškių kaimiškos muzikos kapela „Berželis” (vadovas Pranas Minkštimas) atvyko su programa „Muzika ir daina dainuos”, o tuo tarpu VšĮ Panevėžio ir Utenos regionų aklųjų centras,
kuriam vadovauja direktorius Aloyzas Vilimas, į varžytuves atvyko su kapela „Iškepuris” (vadovė Vida Nuoborienė). Šventėje buvo ir kėdainiškiai – Kėdainių rajono paraplegikų asociacijos ansamblis „Almėja” (vadovė Daiva Staškuvienė), o šią šventę užbaigė dar vienas uteniškių kolektyvas „Vyturiai”, rajono neįgaliųjų draugijos muzikantai ir dainininkai, vadovaujami Kazimiero Streikaus.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Arūno Zarankos ir Vytauto Ridiko nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas