Molėtų rajone kilęs gaisras – lyg iš filmo scenarijaus

Praėjusį savaitgalį Molėtų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai išskubėjo į Molėtų rajono Inturkės seniūnijoje esantį Gališkių kaimą, kur atviroje teritorijoje degė lengvasis automobilis VW „Golf”.

Tuo metu netoli tos vietos, kur kilo gaisras, prie nenaudojamų ūkinių pastatų darbavosi du vyrai, kurie pastebėjo dūmus. Vienas iš vyriškių buvo Inturkės ugniagesių komandos ugniagesys savanoris A. Jančiūra. Atbėgę į įvykio vietą jie išvydo degantį automobilį, o jame – liepsnose skęstantį žmogų. Rizikuodami savo gyvybe vyrai iš liepsnų puolė traukti žmogų. Savanoris A. Jančiūra iš automobilio ištraukė apie 40 proc. viso kūno apdegusį automobilio savininką.
Laimei, tuo metu pro šalį vyko vokiečių karinių pajėgų medikai, kurie pastebėję dūmus suskubo patikrinti, kas atsitiko. Kariškiai nukentėjusiajam suteikė pirmąją medicininę pagalbą ir prižiūrėjo jį iki tol, kol atvyko iškviesti medikai. Kūną stipriai apdegęs vyras buvo išvežtas į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę.
Gaisro metu sudegė automobilio detalės, išdegė ir 10 a žolės. Ugniagesiai spėjo apsaugoti 10 m atstumu nuo gaisro židinio stovintį pastatą.
Kiek yra žinoma, prieš įvykstant nelaimei, lengvojo automobilio VW „Golf” vairuotojas važiuodamas užklimpo. Stengdamasis išvažiuoti iš vietos automobilį įklampino tiek, kad variklis ir išmetimo vamzdis siekė sausą žolę. Dėl to užsiliepsnojo sausa žolė, o nuo jos užsidegė ir automobilis.

Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos inf. ir nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas