Šventinis savaitgalis – pilnas netikėtumų

Šventinis savaitgalis Utenos apskrityje nepraėjo ramiai. Daugiausia, kaip jau tapo įprasta per šventes, kilo muštynių ir kitų konfliktų, kurių metu nukentėjo ir nepilnamečiai. Policijos pareigūnai buvo iškviesti ne tik gesinti šeimose įsiplieskusių barnių ir muštynių, bet ir keliuose stabdė automobilius, į kuriuos prie vairo sėdosi per Velykas alkoholio padauginę vairuotojai.

Avarija

Dar ir šiandien Užpalių gatve važiuojančių vairuotojų ir pėsčiųjų žvilgsniai krypsta į šalikelėje stovintį sumaitotą automobilį. Čia jis riogso nuo šeštadienio popietės. Avarija A. Baranausko ir Užpalių gatvių sankryžoje įvyko apie 13 val. 40 min. Mergina (g. 1998 m.), atvykusi iš Rokiškio rajono, nepastebėjo kelio ženklo ir važiuodama šalutine A. Baranausko gatve su „Opel Vectra” atsitrenkė į pagrindine Užpalių gatve važiavusį „Volvo X60″, kurį vairavo uteniškis, Aukštakalnio mikrorajono gyventojas (g. 1991 m.).
Kas liko iš automobilio, galite matyti nuotraukose. „Volvo X60″ nukentėjo kiek mažiau. Trys moterys iš avarijos vietos buvo išvežtos į Utenos ligoninę. Pasak medikų, vairuotoja dėl galvos traumos buvo paguldyta į gydymo įstaigą, kitos dvi keleivės išleistos gydytis ambulatoriškai. Anot liudininkų, su moterimis važiavęs vyriškis nenukentėjo.

Neblaivūs – ir Utenoje

Šventinį savaitgalį Lietuvoje nustatyta per 100 neblaivių vairuotojų. Utenos apskrityje policijos pareigūnams įkliuvo tik keli vairuotojai. Balandžio 15-os vakarą, apie 21.40 val., Utenoje, Taikos gatvėje, šalia 55 numeriu pažymėto namo, vyras (g. 1972 m.), gyvenantis toje pačioje gatvėje, vairavo automobilį VW PASSAT būdamas neblaivus (Utenos AVPK pareigūnai nustatė 2,26 prom. girtumą) ir atsitrenkė į automobilį VW TRANSPORTER. Girtumui nustatyti paimtas kraujas. Įtariamasis sulaikytas.
Pirmą Velykų dieną, apie 14 val., kelyje Vilnius–Švenčionys–Zarasai, 113 kilometre įkliuvo neblaivus Molėtų r., Joniškio sen., Arnionių II k. gyventojas. Vyras (g. 1989 m.) Ignalinos rajone vairavo automobilį „VW Golf” būdamas apsvaigęs nuo alkoholio (nustatytas 2,14 prom. girtumas).
Vairuotojas buvo sulaikytas.
Balandžio 17-ą, apie 13.40 val., kelyje Vilnius–Utena 51 km. Utenos AVPK pareigūnai sustabdė automobilį VW CRAFTER, kurį vairavo neblaivus (nustatytas 2.59 prom. girtumas) vilnietis (g. 1972 m.). Po apklausos vyras buvo paleistas.
Tos pačios dienos vakarą, apie 19 val., Visagine, policijos pareigūnams nestojo stabdomas automobilis „Peugeot 306″. Persekiojant minėtas automobilis sustabdytas Visagine, Sedulinos g., kurio vairuotojas (g. 1976 m.) nevykdė teisėtų reikalavimų išlipti iš automobilio, pasipriešino policijos pareigūnams ir ranka smogė į veidą Utenos AVPK Visagino PK Reagavimo skyriaus vyriausiajam patruliui. Pareigūnas dėl nosies sumušimo gydomas ambulatoriškai. Visaginietis uždarytas į Utenos AVPK areštinę.
Dėl visų šių įvykių pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Muštynės

Įvairių muštynių ir nesutarimų kilo visoje Utenos apskrityje.
Balandžio 15 dieną, apie 21.40 val., Utenoje, Taikos gatvėje blaivi moteris (g. 1980 m.) sumušė savo 17-metę dukrą. Mergina buvo išvežta į Utenos šeimos ir vaiko gerovės centrą.
Antrą šv. Velykų dieną Utenos AVPK gautas 53-ejų moters pareiškimas, kad apie 11 val. 40 min. jos metais vyresnis sutuoktinis Utenoje, Daržų g., kaire ranka smogė vieną kartą į galvą. Moteris išsikvietė policijos pareigūnus, kurie vyrą uždarė į Utenos AVPK areštinę.
Tos pačios dienos pavakarę konfliktas tarp moters ir jos sugyventinio kilo Kuktiškėse. Pastarasis moteriai (g. 1984 m.) dešine ranka smogė net tris kartus į veidą. Ir šis skriaudikas buvo uždarytas į Utenos AVPK areštinę. Dėl visų šių įvykių pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Mirtys

Prieš Velykas, šeštadienį, prieš 10 val., Skaistašilio miške buvo rastas jaunuolio kūnas. Policijos pareigūnai įvykio nekomentavo. Jie pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.
Kitos dienos ankstų rytą, apie 5 val., Leliūnų miestelyje savo namuose rastas vyro (g. 1935 m.) kūnas be išorinių smurto žymių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas