Visagine baigtas ikiteisminis tyrimas dėl disponavimo narkotikais

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai kartu su Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorais baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis bei šių medžiagų platinimo Visagino mieste.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2015 m. rugsėjo mėnesį gavus duomenų apie narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimą Visagino mieste. Policijos pareigūnai įtarė, kad du anksčiau teisti Visagino miesto gyventojai D. G., gim. 1978 m. ir A. M., gim. 1976 m., veikdami bendrai platina narkotines medžiagas – heroiną. Šių medžiagų pirkėjai dažniausiai buvo Visagino miesto gyventojai, narkotikai buvo platinami viešose vietose. Atlikus ilgalaikį intensyvų tyrimą buvo nustatyti ir kiti asmenys, kurie buvo susiję su šių medžiagų platinimu. 2015 m. spalio mėnesį pareigūnai, atlikdami šį tyrimą, užkirto kelią heroino patekimui į Visagino PK areštinę, kurioje buvo laikomas anksčiau ne kartą teistas Visagino miesto gyventojas I. P., gim. 1985 m. Šis asmuo buvo nuteistas už kitas padarytas nusikalstamas veikas ir buvo įtariama, kad būdamas areštinėje sukurstė taip pat anksčiau teistą, tačiau esantį laisvėje Visagino miesto gyventoją P. G., gim. 1989 m., perduoti jam į areštinę narkotines medžiagas, tačiau pareigūnų atliktų operatyvių veiksmų dėka nusikaltimas buvo užkardytas. Atlikdami šį ikiteisminį tyrimą policijos pareigūnai surinko pakankamai duomenų ir 2016 m. gegužės mėnesį atliktos operacijos metu Visagino mieste sulaikė anksčiau 4 kartus teistą už narkotinių medžiagų platinimą S. S., gim. 1960 m. Šis Visagino miesto gyventojas 2014 m. gruodžio mėn. atlikęs 7 metų laisvės atėmimo bausmę už anksčiau padarytus nusikaltimus grįžo į Visagino miestą iš pataisos namų ir vertėsi legaliu verslu. Tačiau pareigūnai turėjo informacijos ir įtarė, kad šis asmuo prisidengdamas legaliu verslu dar ir neteisėtai platina narkotines ir psichotropines medžiagas. Po sulaikymo atlikus kratas jo darbo ir gyvenamosiose vietose buvo rastos narkotinės ir psichotropinės medžiagos – heroinas, metamfetaminas, kanapės, įrankiai ir daiktai skirti šių medžiagų svėrimui ir pakavimui, didelės pinigų sumos. Tyrimo metu šiam asmeniui ir Vokietijoje gyvenančiai jo bendrininkei M. J., gim. 1963 m., pareikši įtarimai ne tik dėl narkotinių medžiagų platinimo, tačiau ir dėl narkotinių medžiagų kontrabandos. Pareigūnai sulaikė į Vokietiją iš Lietuvos išsiųstą siuntą, kurioje avalynėje buvo paslėptos narkotinės medžiagos – heroinas. Atlikus ikiteisminį tyrimą dėl 28 nusikalstamų veikų baudžiamojon atsakomybės patraukta 16 asmenų, kurių dauguma Visagino miesto gyventojai bei anksčiau teisti. Iš jų 5 asmenims pareikšti įtarimai pagal LR baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d. dėl neteisėto narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo, 2 asmenims pareikšti įtarimai pagal LR baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d., 199 str. 3 d. dėl neteisėto narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo bei šių medžiagų kontrabandos. Dviem įtariamiesiems paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.
Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti ir šių medžiagų platinimą (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d.) numatytas laisvės atėmimas nuo dviejų iki aštuonerių metų, o už narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandą (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199 str. 3 d.) numatytas laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas