Po muzikos festivalių – nemalonumai dėl narkotikų

Utenos apylinkės prokuratūros prokurorai vadovauja 7-iems ikiteisminiams tyrimams, pradėtiems po praėjusį savaitgalį Molėtų rajone vykusio muzikos ir pramogų festivalio. Septyni į šį renginį atvykę jauni žiūrovai įtariami neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Molėtų rajone praėjusį savaitgalį vykęs muzikinis festivalis patraukė ne tik norinčio pasilinksminti jaunimo dėmesį. Atvykstančius žiūrovus prie įvažiavimo į renginio vietą pasitiko Molėtų rajono policijos komisariato pareigūnai, pasitelkę kinologus su specialiai narkotikų ieškoti dresuotais tarnybiniais šunimis.
Atliekant patikrinimą, buvo nustatyti 5 atvejai, kai atvykę į festivalį jaunuoliai turėjo galimai narkotinių arba psichotropinių medžiagų. Dar du jaunuoliai, turėję, kaip įtariama, narkotinių medžiagų, nustatyti per patį renginį. Visiems šiems jaunuoliams, atvykusiems iš įvairių Lietuvos miestų, pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 259 straipsnį („Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti”).
Pasak Molėtų rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininko Arūno Maigio, tokios prevencinio pobūdžio akcijos per daug žiūrovų sukviečiančius renginius vykdomos nebe pirmą kartą.
„Dauguma iš įtariamųjų patys prisipažino, kad automobiliuose ar tarp asmeninių daiktų turi narkotinių medžiagų, kai policijos pareigūnai perspėjo, kad bus pasitelktas narkotikų paieškai apmokytas tarnybinis šuo”,  – sakė A. Maigys.
Po savaitgalio renginio Molėtų rajono policijos komisariate pradėtiems ikiteisminiams tyrimams vadovauja Utenos apylinkės prokuratūros prokurorai Sigita Boratinskienė ir Gintaras Čekuolis.
Keli analogiški ikiteisminiai tyrimai atliekami ir Anykščių policijos komisariate, o jiems vadovauja Utenos apylinkės prokuratūros prokurorai, dirbantys Anykščiuose.
Įtarimai dėl disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti pareikšti 6 jaunuoliams, dalyvavusiems liepos 14-17 dieną Anykščiuose vykusiame muzikos festivalyje. Šie įtariamieji taip pat nustatyti per policijos pareigūnų vykdytą reidą festivalio prieigose.

Generalinės prokuratūros inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas