Už seksualinę prievartą prieš mažametę – ilgi metai nelaisvės

Panevėžio apygardos teismas pirmadienį 48 metų R. M. pripažino kaltu dėl mažametės išžaginimo ir seksualinio prievartavimo. Jam skirta tokia bausmė, kokios prašė ir valstybinį kaltinimą palaikiusi Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė – 14 metų nelaisvės.

Pernai rudenį didelį atgarsį visuomenėje sukėlė Aukštaitijoje įvykdytas seksualinis nusikaltimas prieš mažametę. Vakare pas kaimynus atbėgusi verkdama dešimtmetė mergaitė pasakė, kad ją namuose ką tik išprievartavo nepažįstamas vyras ir prašė juos gelbėti bute likusią motiną.
Nuskubėję pas kaimynę žmonės rado ją neblaivią miegančią. Kartu buvo ir  R. M. Gyventojai jam neleido pasišalinti ir iškvietė policiją.
Paaiškėjo, kad žmonių sulaikytas vyras – prieš pusmetį iš įkalinimo įstaigos paleistas 8 kartus teistas 48 metų R. M. Jį į svečius tą dieną pasikvietė mergaitės motina.
Manoma, kad neblaiviai buto šeimininkei užmigus, R. M. seksualiai išprievartavo ir išžagino mažametę. Bejėgė auka priešintis bijojo, nes jai kaltinamasis grasino peiliu. R. M. ir iškart po sulaikymo, ir ikiteisminio tyrimo metu savo kaltę neigė.
Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai, o jam vadovavo ir kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė. Prokurorė pasidžiaugė, kad Panevėžio apskrities VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos tyrėjai skyrė didelį dėmesį šio sunkaus nusikaltimo tyrimui, todėl ikiteisminį tyrimą pavyko baigti mažiau nei per 4 mėnesius.
Vaiko teisių apsaugos specialistai pasirūpino, kad seksualinę prievartą patyrusi mažametė augtų saugioje aplinkoje.
„Tai labai skaudus atvejis. Pats brangiausias mergaitei žmogus nepasirūpino, kad ji savo namuose būtų saugi. Dėl to, kas įvyko, kaltas ir suaugusiųjų neatsakingumas, ir besaikis alkoholio vartojimas. Šioje istorijoje džiugina tik kaimynų pilietiškumas – jie neliko abejingi mergaitės pagalbos prašymui, neleido įtariamajam pabėgti”, – sakė prokurorė J. Sabaliauskienė, palaikiusi ir valstybinį kaltinimą šią bylą nagrinėjant Panevėžio apygardos teisme.
Už šį brutalų nusikaltimą per baigiamąsias kalbas prokurorė teismo prašė R. M. skirti 14 metų nelaisvės. Būtent tokį nuosprendį Panevėžio apygardos teisme pirmadienį teisiamasis ir išgirdo.

Generalinės prokuratūros inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas