Tik per laimingą atsitiktinumą avarijoje išvengta aukų

Penktadienį, prieš 16 val., kelio atkarpoje Utena-Kupiškis ties Bajorų kaimu (Vyžuonų sen.), vos tik kirtus Utenos-Anykščių rajonų ribą, įvyko techninė avarija, kuri, liudininkų teigimu, galėjo baigtis labai tragiškai. Vos kaktomuša nesusidūrę du automobiliai, penktos klasės BMW ir jaunuolio vairuojamas Audi A4, atsidūrė skirtingose kelio eismo juostose.

Kaip pasakojo uteniškis BMW vairuotojas, jis, pamatęs nuo Utenos priešais atlekiantį „Audi”, kuris lenkė krovininį automobilį (liaudyje vadinamą furą), stengėsi tarp abiejų automobilių praslysti, tačiau jam šis manevras nepavyko. „Audi” priekiu kliudė uteniškio vairuojamo BMW galą. Po šio susidūrimo, sprogus automobilio oro saugos pagalvėms, jis nuskriejo į priešpriešinę eismo juostą ir ties grioviu sustojo. Nuo smūgio į bagažinę užsidegė akumuliatorius. Vairuotojas ir kiti pagalbininkai su turimais gesintuvais beįsiplieskiančią ugnį užgesino.
21-erių metų studento iš Juodupės (Rokiškio r.) vairuojamas „Audi” su dar dviem keleiviais studentais, keliavusiais iš Vilniaus, sustojo kitame priešpriešinės eismo juostos kelkraštyje.
Į eismo įvykį sulėkė ne tik Utenos greitosios medicinos pagalbos, bet ir Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos bei Vyžuonų ugniagesių komandos automobiliai. Ugniagesiai nuo eismo juostos pašalino jau nebevažiuojančius abu lengvuosius automobilius. Į eismo įvykį atskubėjo ir Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato policijos pareigūnų ekipažas.
Po daugiau nei valandos vairuotojai, atsipirkę tik išgąsčiu (nenukentėjo ir „Audi” keleiviai – aut. past.) užpildę eismo įvykio deklaraciją, išsiskirstė. Jų neberemontuojamus ir sumaitotus automobilius išgabeno techninės pagalbos autovežis.

Dėkojame portalo udiena.lt skaitytojams už operatyvią informaciją apie eismo įvykį.

Autoriaus nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas