Po patikrinimo aptikta garsių prekės ženklų klastočių

Balandžio 28 dieną Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, bendradarbiaudami su SNB-REACT prekinių ženklų specialistu, saugančiu autorines teises, Utenos mieste bei turgavietėje atliko netikėtus juridinių bei fizinių asmenų, vykdančių komercinę, finansinę ar kitokią veiklą, patikrinimą.

Patikrinimo metu vienoje iš Utenos mieste esančių parduotuvių buvo rastos ir paimtos įvairios prekės (marškinėliai, džemperiai, megztiniai, sportiniai kostiumai, šortai, striukės), pažymėtos garsiais prekiniais ženklais: „Ralph Lauren”, „Adidas”, „Hugo Boss”, „Moncler”, „Ugg” ir „Louis Vuitton”, kurie, kaip įtariama, pagaminti pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises, t. y. prekės yra pažymėtos registruotais prekių ženklais be prekių ženklų savininkų leidimo.
Dėl šio fakto Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriuje pradėta administracinė teisena pagal LR ATPK 21427 str. 1 d. (Pramoninės nuosavybės teisių pažeidimas). Už tokį pažeidimą numatyta bauda nuo dviejų šimtų aštuoniasdešimt devynių iki penkių šimtų septyniasdešimt devynių eurų su prekių, neteisėtai pažymėtų svetimu prekių ženklu, ar prekių, neteisėtai pagamintų panaudojant svetimą dizainą ar išradimo patentą, ir jų gamybos priemonių ar įrangos konfiskavimu.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas