Kaliekiuose gaisras nusiaubė negyvenamą pastatą

Vasario 29-os vakarą Kaliekiuose (Vyžuonų seniūnija) liepsnojo apleistas ir nenaudojamas pastatas, kurį gesino trys ugniagesių autocisternos. Taip pat buvo atvykęs ir Greitosios medicinos pagalbos automobilis.

Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, medinis pastatas jau degė atvira liepsna: išdegė stogo dangos, apdegė sienos ir viduje buvę įvairios paskirties namų apyvokos daiktai. Kaip portalui udiena.lt sakė Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyr. specialistas Mindaugas Dijokas, gaisro židinio vieta – pastato viduje esantis sienos kampas grindų lygyje. „Tikimybė, kad gaisrą sukėlė neatsargus elgesys su ugnimi. Tai galėjo būti numesta nuorūka, o tiksliau, atviras ugnies įnešimas į gaisro židinio vietą”, – paaiškino M. Dijokas, antradienio rytą atvykęs į gaisro vietą. Jis pastebėjo, kad prieš gaisrą buvo atviras langas, tačiau grobimo požymių nepastebėta.
„Galima įtarti, kad iki gaisro čia kažkas lankėsi”, – sakė M. Dijokas.
Anot kaimynų, namo šeimininkai gyvena Utenoje, tad lankosi retai, o vasarą užsuka dažniau: pjauna žolę, tvarkosi.
Pirmasis vakare kilusį gaisrą pastebėjo kitoje kelio pusėje gyvenantis Gedas Kalinauskas. „Mano žmona gamino vakarienę, o aš žiūrėjau televizorių. Ji ir sako: „Žiūrėk, vėl kažkas fejerverkus šaudo…”. Žmona išbėgo į kiemą, atlėkė su žinia: „Namas dega!”. Čiupau gesintuvą ir puoliau į lauką”, – vakarykščius įspūdžius pasakojo Gedas. Jis žvilgtelėjo į degančio namo vidų – pro atdarą langą pamatė dviratį, tad pamanė, kad yra žmogus. Tačiau apsiriko – viduje nieko nebuvo.
Kaliekių kaimo gyventojas Gedas ir anksčiau matydavęs, kaip į šį pastatą užeidavo vyrai alučio pagurkšnoti. Jis neatmeta versijos, kad ir šįkart, prieš gaisrą, čia kažkas galėjo lankytis. „Tačiau nesugautas – ne vagis”, – šyptelėjo pašnekovas.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas