Medžioklė apkartino Valentino dieną

Vasario 14-os vakarą Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Steponavos medžiotojų klubo medžioklės plotuose (Molėtų r.) išaiškino šiurkštų Medžioklės taisyklių pažeidimą. Pilietis K. I., atvykęs į minėtus medžioklės plotus, sumedžiojo šerno jauniklį.

Patikrinimo metu pareigūnai nustatė, kad šernas buvo sumedžiotas draudžiamu būdu – ginklu, taip pat naudojo naktinio matymo prietaiso priedėlį prie optinio taikiklio su elektroniniu vaizdo keitikliu. Supratęs, kad apgauti pareigūnų nepavyks, K. I. bandė atsikratyti įkalčių – išmetė minėto prietaiso adapterį. Šis pažeidėjo veiksmas nepraslydo pro aplinkosaugininkų akis. Kai pareigūnas sniege surado ir bandė paimti minėtą detalę, pažeidėjas netikėtai pasipriešino – stūmė pareigūną ir, bandydamas detalę sugriebti pirmas, puolė prie radinio. Aplinkosaugininkams tokius medžiotojo K. I. veiksmus teko tramdyti spec. priemonėmis ir pažeidėjui įgyvendinti sumanymo sunaikinti įkalčius nepavyko.

Aiškinantis pažeidimo padarymo aplinkybes, buvo nustatyta, kad šis medžiotojas nėra Steponavos medžiotojų klubo narys. Pareigūnai turi pakankamai įrodymų, kad jau po įvykio K. I. paprašė vieno iš šio klubo medžioklės vadovų įrašyti jį į medžioklės lapą. Dėl tokio galimo neteisėto veiksmo atliekamas tyrimas. Neteisėtai ir draudžiamu būdu medžiojusiam piliečiui K. I. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, paimtas ginklas ir priedėliai. Už neteisėtai sumedžiotą šerną teks atlyginti ir gamtai padarytą žalą, siekiančią 952,65 eurų. Visa su pažeidimu susijusi medžiaga dėl nutarimo priėmimo bus perduota Molėtų rajono apylinkės teismui.

Utenos RAAD inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas