Sulaikytas dar vienas kilpininkas

Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Ignalinos agentūros darbuotojai vasario 11 dieną išaiškino dar vieną brakonieriavimo kilpomis atvejį.

Dar sausio mėnesio pabaigoje agentūros darbuotojai gavo informaciją apie Ignalinos rajone, Rimšės seniūnijoje, į kilpą pakliuvusį stirniną. Nuvykę į vietą inspektoriai pamatė, kad kilpoje esantis gyvūnas yra gyvas, tad jį paleido. Apžiūrėjus kilpos pastatymo vietą ir šalia esančius pėdsakus įtarimai dėl šio poelgio kilo netoliese esančios sodybos gyventojui. Tačiau pritrūkus įrodymų, administracinė byla nebuvo pradėta.

Teritorija su pastatytomis kilpomis buvo stebima. Vasario 11 dieną apie 12 val. buvo gautas pranešimas, jog kilpų statymu įtariamas pilietis I. P. pastebėtas vežant kilpoje sugautą stirną. Operatyviai nuvykus į Rimšės kaimą, šis pilietis buvo aptiktas jau lupantis stirnos jauniklį. Name, kuriame gyvena pilietis, buvo aptiktos dar dvi kilpos medžiojamiems gyvūnams gaudyti. Pilietis I. P. parodė ir vietą, kurioje stirna buvo pagauta.

Pažeidėjui už Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių pažeidimą surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Administracinė byla kartu su iš pažeidėjo paimtais įrankiais bus perduota nagrinėti į Ignalinos rajono apylinkės teismą. Už šį pažeidimą gresia 1192 eurų bauda. Tai pat bus pateiktas ieškinys dėl žalos aplinkai atlyginimo, siekiantis iki 900 eurų.

Utenos RAAD inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas