Ignalinos pasieniečiams įkliuvo tarptautinis kontrabandos nešikų duetas

Ignalinos rajone pasieniečiai sulaikė Švenčionių rajono gyventoją ir Baltarusijos pilietį, kurie gabeno 3 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų. Lietuvis dėl kontrabandos sulaikomas jau ne pirmą kartą, todėl dabar jam gresia maksimali administracinė bauda.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai, turėdami išankstinės informacijos, patikrino vietovę ties Ignalinos rajono Kudabiškės kaimu. Nuo čia iki valstybės sienos su Baltarusija – apie 7 kilometrus. Apylinkės yra pelkėtos ir apaugusios tankiais brūzgynais.
Pasieniečiai Kudabiškės prieigose užfiksavo du aplink kaimą ėjusius vyrus. Ant pečių jie nešė polietileno plėvele apvyniotus ir savadarbėmis petnešomis sutvirtintus ryšulius. Sulaikymo metu 46 metų Švenčionių rajono gyventojas ir 28 metų Baltarusijos pilietis pasieniečiams nesipriešino. Užsienietis turėjo tvarkingus dokumentus, suteikiančius jam teisę legaliai būti Lietuvoje.
Paaiškėjo, kad kontrabandininkai nešė 6 dėžes, iš viso 3 tūkst. pakelių, cigarečių „NZ Gold” su baltarusiškomis banderolėmis.
Šį Švenčionių rajono gyventoją pasieniečiai jau anksčiau kelis kartus buvo sulaikę dėl kontrabandos, todėl dabar jam už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką gresia maksimali administracinė bauda, kuri gali būti nuo 5792 iki 14 481 euro.
Baltarusiui VSAT pareigūnai už tokį patį pažeidimą irgi pradėjo administracinės bylos teiseną. Užsieniečiui gresia bauda nuo 2896 iki 5792 eurų.
Abi šias bylas nagrinės teismas. Po apklausų sulaikytieji buvo paleisti. Jų gabentos cigaretės saugomos VSAT Ignalinos rinktinėje.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas