Vilkikas prie Zarasų vežė 150 tūkst. eurų vertės baltarusiškų cigarečių kontrabandą

Praėjusį savaitgalį netoli Zarasų muitinės pareigūnai vėl sulaikė krovininį vilkiką, įvažiavusį iš Latvijos su beveik 150 tūkst. eurų vertės baltarusiškų cigarečių kontrabanda.

Tokio „latviško tranzito” tendencija kol kas tik stiprėja – šiemet muitininkai sulaikė jau 30, 4 mln. vnt. iš kaimyninės šalies įvežtų baltarusiškų kontrabandinių cigarečių (per 2014 m. sulaikyta 8, 2 mln. vnt. iš ten pat atgabentų nelegalių rūkalų).

Vilniaus teritorinės muitinės mobiliosios grupės pareigūnai krovininį vilkiką „Iveco” sustabdė šeštadienio, spalio 24-osios rytą, ties Smėlynės pasienio kontrolės punktu.
Muitininkai nusprendė detaliai patikrinti vilkiką, tad jis buvo nukreiptas į Lavoriškių kelio postą, kur ir paaiškėjo, kad vilkiko puspriekabės lubose įrengta kontrabandinių cigarečių slėptuvė.
Iš viso puspriekabės lubose rasta 55 tūkst. pakelių baltarusiškų rūkalų „Fest” ir „Fest 7″. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 143 tūkst. eurų.

Vairuotojas – Baltarusijos pilietis K. F. buvo sulaikytas, o Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Vėliau vairuotojas Vilniaus miesto teismo sprendimu buvo suimtas penkiolikai parų.

LR Muitinės inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas