Sulaikyti vagys, grobstę ūkininkams priklausančius degalus

Dar pernai Ignalinos rajone buvo įvykdyta ne viena kuro vagystė iš rajono ūkininkų. Visais atvejais buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai, tačiau asmenis, įvykdžiusius vagystes, pavyko nustatyti tik šių metų rugsėjo 29 dieną.

Minėtąją dieną, Utenos apskrities vyriausiojo policijos Ignalinos rajono policijos komisariato pareigūnai, kelyje Švenčionys–Mielagėnai–Andrėjauka, 14-ame kilometre, sustabdė automobilį, kurį vairavo jaunuolis, gimęs 1996 m. Automobilio bagažinėje buvo rastos septynios plastikinės 20 litrų talpos su dyzeliniu kuru. Aiškinantis įvykio aplinkybes buvo nustatyta, kad dyzelinis kuras pavogtas iš Mielagėnų sen., Salomenkos kaimo. Kartu automobilyje važiavęs 19-metis jaunuolis prisipažino, kad tai jis pavogė kurą iš minėtame kaime gyvenančio ūkininko. Įtariamasis jaunuolis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. (vagystė). Tiriant vagystę paaiškėjo, kad kuro vagystes rajone vykdė ne tik sulaikytas jaunuolis, bet ir dar keturi Švenčionių rajono gyventojai. Visiems penkiems asmenims yra pareikšti įtarimai dėl įvykdytų vagysčių. Atliekant šį tyrimą, pareigūnai išaiškino dar septynias kuro vagystes rajone, po ko išsiplėtė ir įtariamųjų ratas.
Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 1 d. numatyta, kad tas, kas pagrobė svetimą turtą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų. 178 str. 2 d. numatyta, kad tas kas atvirai pagrobė svetimą turtą arba pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą, ryšių kabelių kanalų sistemą, saugyklą ar saugomą teritoriją, arba viešoje vietoje pagrobė svetimą turtą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystė) arba automobilį, arba pagrobė strateginę ar svarbią reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių juridinių asmenų infrastruktūrą sudarantį turtą ar jo dalį, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas