Apie aplinkosaugininkų reidą įspėti pažeidėjus pavėlavo

Pastaruoju metu Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos pareigūnai iš žvejų mėgėjų yra gavę keletą pranešimų apie Dysnų ežere (Ignalinos r.) randamus tinklus. Vieno iš didžiausių respublikos ežerų platybėse nustatyti tokio tinklo pastatymo vietą, nežinant geografinių koordinačių, praktiškai neįmanoma, o tokią galimybę turi ne kiekvienas žvejys mėgėjas. GGAI pareigūnų nuomone, tokio tinklinio įrankio suradimas ir ištraukimas efektyviausio rezultato neduoda, nes pažeidėjai ir toliau žvejoja. Be to, gaištamas laikas, papildomai naudojamos lėšos, o brakonieriai tampa dar gudresni ir atsargesni. Pagrindinis tikslas – nustatyti neteisėtai žvejojančius asmenis. Tik administracinės baudos, dideli įkainiai už padarytą žalą žuvų ištekliams, o ypatingai plaukiojimo priemonių konfiskavimas, drausmina pažeidėjus.

Spalio 20 dieną GGAI ekipažas dirbo prie šio ežero. Apie 16 val. ežere pasirodė valtis. Nors buvo gana didelės bangos, dviese valtyje buvę piliečiai drąsiai yrėsi tolyn nuo kranto. Nuplaukę daugiau kaip kilometrą, pradėjo tikrinti tinklus. GGAI pareigūnai visus jų veiksmus fiksavo vaizdo įrašu. Aplinkosaugininkams beliko nustatyti, kur pažeidėjai sugrįš.
Vienoje iš prie ežero privažiuojamų vietų, tarp Gurbų ir Grybėnų kaimų, pareigūnas aptiko stovintį automobilį. Jame sėdėjo pilietis ir stebėjo kelią. Abejonių nekilo, kad čia turi grįžti pažeidėjai. Nuojauta neapvylė – po gero pusvalandžio valtis pasiekė krantą. Du piliečiai greitu žingsniu pasuko link automobilio. Nustatyta, kad tai Ignalinos rajono, Kazitiškio seniūnijos, Švedriškės kaimo gyventojas V. I ir R. J. iš Grybėnų. Jų laimikis – 5 sterkai ir 3 lydekos. Aiškinantis pažeidimo padarymo aplinkybes vienam iš pažeidėjų suskambo telefonas. Šalia stovėjęs pareigūnas aiškiai girdėjo, kaip vyriškas balsas tarė: ,,Jūsų laukia aplinkosauga”. Tačiau tai brakonierių jau nebegelbėjo.
Šią vasarą GGAI pareigūnai juos jau buvo sulaikę gaudant tinklais lynus Padysnio tvenkinyje. Pažeidėjams ir šį kartą surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, paimta valtis ir trys tinklai. Be administracinių baudų jiems teks atlyginti ir žuvų ištekliams padarytą žalą, kuri yra 1267 eurai.

Utenos RAAD inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas