Sugėrovą užmušę vyrai už grotų pasiųsti ilgam

Trijų vyrų išgertuvės Ignalinoje baigėsi tragiškai. Vienas jų buvo žiauriai nužudytas, o kiti du, kuriems Panevėžio apygardos prokurorai buvo pateikę kaltinimus dėl žmogžudystės iš chuliganiškų paskatų, teismo nuosprendžiu turės praleisti keliolika metų už grotų.

Du Ignalinoje gyvenantys giminaičiai, 26 metų R. C. ir 34 metų V. D., teisiamųjų suole atsidūrė dėl šiemet pavasarį įvykdytos žmogžudystės.
Gegužės 17 dieną R. C. savo bute girtavo su laikinai apsistojusiu pusbroliu V. D. Pastarasis, išėjęs ieškoti pinigų alkoholiui, grįžo kartu su šeimininkui nepažįstamu vyriškiu, kuris atsinešė alaus ir burnos skalavimo skysčio. Šiuos „taurius gėrimus” begeriant vyrai susiginčijo.
Kaip teisme teigė abu kaltinamieji, V. D. svečią, kurį iš matymo pažinojo, ėmė mušti išsiaiškinęs, kad jis neva kaltas dėl kadaise nutrūkusios jo draugystės su mergina. Esą, prieš keliolika metų šis ėmė draugauti su V. D. tuometine drauge, todėl pora išsiskyrė.
Vyriškį V. D. mušė ilgai ir žiauriai. Kelis smūgius aukai į galvą sudavė ir buto šeimininkas. Jis teigė supykęs, kad sumuštas vyras krauju ištepliojo kambarį.
Leisgyvį vyriškį sugėrovai ištempė į daugiabučio kiemą ir paliko. Jį pastebėję namo gyventojai iškvietė greitąją, tačiau nuvežtas į ligoninę sumuštasis mirė.
Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad nukentėjusiajam buvo sumuštas visas kūnas, nuo smūgių lūžo keli šonkauliai, todėl jis kentė didelį skausmą, o jo mirties priežastis – galvos trauma.
Panevėžio apygardos teismas spalio 16 dieną pripažino V. D. kaltu dėl itin žiauraus nužudymo iš chuliganiškų paskatų ir skyrė jam laisvės atėmimą 14 metų. R. C. dėl nužudymo iš chuliganiškų paskatų turės nelaisvėje praleisti 12 metų.

Generalinės prokuratūros inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas