Nuo vandalų stovyklavietė nukentėjo antrą kartą

Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcija skaičiuoja nuostolius – neseniai vandalai nuniokojo Vyžiuose (Tauragnų seniūnija) esančią stovyklavietę „Ineiga”: išlaužė ąžuolinius lauko suolus, o vieną išrovė su visomis betoninėmis konstrukcijomis ir išsinešė.

Šios savaitės pradžioje priežiūros darbus vykdantys darbuotojai, atvykę į vaizdingoje vietoje įsikūrusią stovyklavietę šalia Būkos upelio, nustėro: stovėjo vandalų nuniokoti lauko baldai su nuluptomis ąžuolinėmis lentomis, o vieno suolo išvis nebuvo. Kaip portalui udiena.lt sakė Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcijos Informacijos ir kultūros paveldo skyriaus vedėjas Linas Stanaitis, direkcijai padaryta 825 eurų žala, o artimiausiu metu gerokai apgadintus baldus teks atstatyti direkcijos lėšomis.
2011 metais „Ineigos” stovyklavietė buvo sutvarkyta ES lėšomis: prieš kelius metus buvo pastatyti stalai su suolais, įrengtos dvi pavėsinės, persirengimo kabina, tualetai.
Šioje vietoje vandalai siautėja nebe pirmą kartą: panašus atvejis, kuomet piktavaliai išlaužė suolus ir stalus, buvo užregistruotas užpernai.
Anot L. Stanaičio, anksčiau Tauragnų seniūnijos darbuotojai dažniau užsukdavo į šią vietovę, tačiau šiais metais ji tapo mažiau prižiūrima. Tad nenuostabu, kad atokesnėje vietoje esanti „Ineiga” užkliuvo piktos valios žmonėms.
Kada bus pakeisti suolai, L. Stanaitis negalėjo atsakyti – tai priklausys nuo lėšų, o darbus galbūt pradės ir užbaigs šiais metais.
Panašių atvejų, kai paežerėse nuo poilsiautojų nukenčia lauko baldai, pasitaiko. „Per metus būna vienas kitas toks atvejis. Tenka imtis įvairiausių apsaugos priemonių: pritvirtinti varžtus tam, kad jų niekas neatsuktų. Tačiau jei suolo negali pasiimti, nuplėšia viršutines lentas. O šį kartą nepadėjo ir varžtų pritvirtinimas – suolą išlupo su visomis betoninėmis konstrukcijomis”, – apgailestavo L. Stanaitis.
Apie šią vagystę šiuo metu atostogaujantis Tauragnų seniūnijos seniūnas Alvydas Danauskas sakė nieko nežinantis, jo neinformavo nei policija, nei Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcija. Iš žurnalistų sužinojęs tai, kad vandalai siautėjo jo seniūnijai priklausančioje stovyklavietėje, seniūnas pažadėjo būtinai pasidomėti šiuo įvykiu.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas