Kodėl policijai reikalinga visuomenės pagalba?

Visuomenė policiją yra įpratusi matyti kažkur šalia. Ji – bendrosios tvarkos prižiūrėtoja, stebinti įvykius ir suteikianti pagalbą ištikus bėdai. Neretai ir patys policijos pareigūnai prašo visuomenės pagalbos, ieškant dingusių be žinios žmonių, pasislėpusių ar įtariamųjų, padariusių nusikaltimus asmenų. Tuo tarpu piliečiai, pranešę apie matomą nusikalstamą veiką, eismo įvykius ar kitus teisės nusižengimus, ne tik palengvina pareigūnų darbą aiškinantis įvykių aplinkybes, bet ir prisideda prie nusikaltimų bei teisės pažeidimų prevencijos.

Šių metų birželio 12-os naktį, Utenoje, Taikos gatvėje, ant parduotuvės stogo buvo sulaikyti du 23-ejų ir 32-ejų metų vyrai, kurie, išdaužę parduotuvės stoglangio stiklą, bandė įsibrauti į parduotuvės vidų. Pro namų langą vyriškis pastebėjo jaunuolius, bandančius išimti parduotuvės stogo stiklus ir patekti į vidų. Vyras nedelsdamas paskambino bendruoju pagalbos telefonu 112 ir informavo pareigūnus apie daromą nusikalstamą veiką. Atvykę pareigūnai sulaikė asmenis ir išvežė juos į areštinę.
Šis bei daugelis kitų pilietiškų žmonių poelgių rodo, kad visuomenės savivoka ir noras bendradarbiauti su policijos pareigūnais užtikrina didesnį visuomenės saugumą. Sunku būtų tarnauti žmonėms, jei jie patys ne bendradarbiautų su policijos pareigūnais, visokeriopai padėtų. Bendradarbiavimas priartina policiją prie žmonių, o tai sukuria daugybę naujų galimybių: gauti informaciją apie visuomenės skaudulius, užkirsti kelią nusikaltimams, didinti nusikalstamų veikų prevenciją, suteikti žmonėms didesnį saugumą.
Policijos pareigūnai primena: pamatę daromą ar padarytą teisės pažeidimą, nedelsdami informuokite policiją bendruoju pagalbos telefonu 112 arba, naudodamiesi ePolicija.lt paslaugų portalu, praneškite apie matomus teisės nusižengimus.
Tik mes patys, stiprindami visuomenės ir policijos ryšį, galime užtikrinti saugią gyvenamąją aplinką sau ir savo artimiesiems.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas