Naktį Lietuvos pašto pastate kilo gaisras

Šiandien naktį, apie 1 val. 30 min., Utenos centre, Lietuvos paštui priklausančiame pastate, kilo gaisras. Pasak ugniagesių gelbėtojų, liepsnos įsiplieskė didžiulio pastato vidiniame kieme esančiose patalpose. Manoma, kad gaisras kilo antrame aukšte retai naudojamoje mokymo klasėje.

Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, atvira liepsna degė antrame aukšte esančios patalpos, ugnis buvo pasiekusi ir trečio aukšto langus. Beveik per valandą ugniagesiams pavyko numalšinti ugnį. Gaisre šį kartą prireikė ir automobilio su kopėčiomis. Iš gyvenamo ketvirto aukšto buvo evakuoti žmonės. Daugiau nei valandą ant stogo teko praleisi ir šiame pastate gyvenančiam rajono savivaldybės tarybos nariui Nerijui Stasiulioniui su žmona. Kaip portalui udiena.lt sakė politikas, išbėgti per laiptinę į lauką trukdė stipriai uždūmintos laiptinės patalpos.
Šiame pastate yra įsikūrę daug įvairių verslo ir Lietuvos paštui bei kitoms tarnyboms priklausančių bendrovių. Ketvirtame aukšte nukentėjo privatūs butai, trečiame apdegė ir išdužo langai. Labiausiai nukentėjo antras aukštas ir po juo esantys kabinetai. Numalšinus ugnį, visuose aukštuose tvyrojo dūmų tvaikas, koridoriai liko padengti suodžių sluoksniu, antrame aukšte kabinetuose ir koridoriuose telkšojo vanduo. Pasak Lietuvos pašto darbuotojų, degė nenaudojamos patalpos, o kodėl kilo ugnis, jie atsakyti negalėjo. Kiek mažiau nukentėjo rūsyje esanti kirpykla. Apie 4 val. kirpėjos džiaugėsi, kad į jų patalpą vanduo dar neprasiveržė. Kiek liūdnesnė padėtis batų parduotuvėje, į kurią vanduo prasiskverbė pro perdangos siūles. Sulieta ir Lietuvos pašto siuntų skirstymo patalpa. Darbuotojoms teks džiovinti ir kai kuriuos laiškus bei kitas siuntas.
Įsitikinus, kad ugnis daugiau nebeplinta, apie 4 valandą iš kiemo išvažiavo paskutinis ugniagesių gelbėtojų automobilis. Žmonės gaisre nenukentėjo.
Pasak Utenos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus inspektoriaus Dainiaus Steiblio, labiausiai tikėtina, kad gaisras pastate kilo dėl elektros instaliacijos gedimo.

„udiena.lt.” inf., V. Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas