Po avarijos į uteniškių kiemą vėl įskriejo automobilis

Vyžuonų ir Palangos gatvių sankryža šiandien vėl tapo eismo įvykio vieta. Jau ne pirmą kartą čia žvangėjo dūžtančių automobilių triukšmas. Vyžuonų ir Palangos gatvių sankryžoje esančio namo gyventojai tik laimingo atsitiktinumo dėka nenukentėjo: kai į jų kiemą žnektelėjo automobilis, viena garbingo amžiaus namo gyventoja vos už pusmetrio laistė česnakus, o pagyvenusių uteniškių pora nelaimėlius pamatė pro langą.

 Automobiliai VW „Golf” ir „Ford Focus” neišsiteko sankryžoje, kai šalutine Palangos gatve važiavęs nevietinis fordo vairuotojas nepraleido pagrindine Vyžuonų gatve ką tik atnaujintą ir išblizgintą golfą vairavusio uteniškio. Pastarojo vairuotojui besipiktinant, kad pagrindine gatve nebeįmanoma saugiai važiuoti, fordo šeimininkas tikino pagrindine gatve važiuojančio automobilio nepastebėjęs. „Privažiavęs sankryžą apsidairiau – automobilių pagrindinėje gatvėje nebuvo, – tikino jis. – Aš net nesupratau to, kas įvyko. Viskas nutiko labai staigiai, matyt, golfas atlėkė didžiuliu greičiu”. Jam pritarė ir kartu važiavusi žmona, sakydama, kad vieną akimirką ji dar žiūrėjo pro automobilio langą, o kitą – jau viskas aptemo. Miesto svečius nuo sužalojimų išgelbėjo išsiskleidusios oro pagalvės.
Po susidūrimo fordas nuskynė kelio ženklą ir, vos nekliudęs kieme česnakus laisčiusios uteniškės, įskriejo į namo, priklausančio dviem šeimininkams – minėtai moteriškei bei kitai senjorų šeimai – kiemą. Išgąsdinta moteris sakė vos spėjusi atšokti tolyn nuo į orą pakilusio ir kiemą sudarkiusio automobilio, ji teigė, kad nors ir labai gaila gėlyno, česnakų, džiaugėsi išnešusi sveiką kailį.
Kitame namo gale gyvenantys senukai žiūrėjo televizorių, jie išgirdo didžiulį triukšmą. „Jau iš karto supratau, kad čia įvyko avarija. Ne pirmą kartą taip, čia nuolat automobiliai susiduria, kartais ir į kiemą įlekia”, – stebėtinai ramiai dėstė kiemo šeimininkas, prisiminęs, kad vos prieš metus kitas, tik didesnis, automobilis atsitrenkė į namo kampą. Pastatą tuomet teko remontuoti.
Susirinkę smalsuoliai žvaliai aptarinėdami eismo įvykį ir kitas, anksčiau čia nutikusias nelaimes, patarė namo gyventojams belstis į rajono valdžios duris ir prašyti imtis kokių nors apsaugos priemonių tam, kad automobiliai į kiemą neskraidytų. „Juk balsavai už merą, bobute, tegul dabar atidirba”, – žarstė patarimus vienas vyriškis.
Praėjus pusvalandžiui po įvykio atvykę Greitosios medicininės pagalbos medikai apžiūrai išsivežė kojų skausmais besiskundusį golfo vairuotą, pasakojusį, kad neseniai patyrė rimtą operaciją ir besibaiminusį, kad eismo įvykio metu jis galėjo rimčiau nukentėti.
Kone po valandos nuo automobilių susidūrimo momento, mirksėdami žiburėliais, raižydami orą sirenomis ir taip sukurdami itin skubaus reagavimo įspūdį, atvyko ir policijos pareigūnai. Pasistatę tarnybinį automobilį prie pėsčiųjų perėjos, pareigūnai ėmėsi profesionalaus įvykio tyrimo.

Dėkojame portalo udiena.lt skaitytojams už tai, kad operatyviai pranešė apie eismo įvykį.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas