Ungurių žvejui – nemalonus savaitgalis

Praėjęs savaitgalis pažeidėjams buvo liūdnas, o gamtos sergėtojams – darbingas. Utenos regiono aplinkosaugininkams įkliuvo nesąžiningas žvejys verslininkas, bandęs nuslėpti laimikį.

Praėjusio penktadienio naktį Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai tikrino, kaip žvejai verslininkai vykdo migruojančių ungurių žvejybą. Paryčiui pareigūnai atvyko prie Alaušos upės, tarp Alaušo ežero ir Alaušų tvenkinio. Čia pagal išduotą verslinės migruojančių ungurių žvejybos leidimą ungurius žvejojo vienas pilietis.
Pareigūnai patikrino žvejybos žurnalą, ungurinę gaudyklę ir jokių priekaištų žvejui neturėjo. Gaudyklė atitiko reikalavimus, įrašai žurnale liudijo, kad gaudyklė per naktį buvo tikrinta tris kartus ir iš viso sugauta 12 kg ungurių. Paprašę išimti sugautus ungurius kontroliniam svėrimui pareigūnai buvo nustebinti. Greta maišo, kuriame, kaip nurodyta žurnale, buvo 12 kg ungurių, gulėjo kitas. Jame – dar 33 kg ungurių. Piliečiui gresia daugiau kaip 200 eurų bauda, jam taip pat teks atlyginti ir gamtai padarytą daugiau kaip 10 tūkst. eurų žalą.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas